2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚjabb támadás: a víz után szúnyogfelhő fenyeget!

Újabb támadás: a víz után szúnyogfelhő fenyeget!


Újabb árvíztől nem kell tartani a Nógrád megyei Ludányhalásziban, de a belvíz miatt éjjel-nappal szivattyúzni kell, és szúnyoginvázió kezdődött el a községben.

szúnyog


Kovács Imre polgármester a Nógrád24.hu-nak azt mondta: a falut végigszelő közút jobb oldala az árvíztől, bal oldala a belvíztől veszélyeztetett. Mivel az Ipoly apad, árvíztől nem kell tartani, de a belvíz miatt hatalmas teljesítményű szivattyút kértek kölcsön a vízügyi igazgatóságtól. A monstrummal egy mélypontról emelik át a zsilipen a belvizet az ártérre, a gép éjjel-nappal dolgozik, hogy csökkentse a vízszintet az utakon és a lakóházaknál.

Ludányhalásziban három elöntött út van még, az ár- és belvíz húsz ingatlant vett körül. Három házból kitelepítették a lakókat, és két család még nem is költözhetett haza.

Kovács Imre közölte: az általános iskola is megközelíthetetlen. Hétfőn nem volt tanítás, keddtől a művelődési ház és az óvoda fogadja a diákokat, délelőtt az alsósokat, délután a felsősöket. Az iskola csak a jövő héten lesz használható, de a falu nagyobb részéről a hét végére már lehúzódhat a víz. Kedden már elkezdték a fertőtlenítést is a házak udvarain és a közterületeken.

A polgármester arról is beszámolt, hogy nagyon zavarja a lakosokat az átható mocsárszag és a most kezdődött szúnyoginvázió. Mint fogalmazott, eddig azért jártak hozzájuk, hogy a vizet fényképezzék, most új színt vitt a katasztrófaturizmusba a szúnyoginvázió, amellyel egyelőre nem tudnak mit kezdeni.

 

Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-06-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite