2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonÚj adórendszert javasol a Jobbik

Új adórendszert javasol a Jobbik


Az egykulcsos adórendszer megszüntetését és helyette egy családi szempontokat érvényesítő, munka központú, progresszív személyi jövedelemadózás bevezetését kezdeményezi a Jobbik - jelentette be az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

Volner János002


Volner János elmondta: azt javasolják, hogy a jelenlegi egy - 16 százalékos - adókulcs helyett térjen vissza a kétkulcsos rendszer 18 és 36 százalékos szja-kulcsokkal, de megtartanák a jelenlegi rendszer családi kedvezményeit is. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a jelenlegi rendszerben összesen 370 milliárd forint kieső adóbevételt jelent a társadalom leggazdagabb 15 százalékának támogatása.

A Jobbik ezt az összeget a kétkulcsos, progresszív adórendszer visszaállítása mellett a termelői szféra támogatására fordítaná. Javaslatuk szerint ugyanis ebből az összegből minden mezőgazdaságban, iparban, vendéglátásban és kutatás-fejlesztésben dolgozó munkavállalónak havonta 20 ezer forint adókedvezményt lehetne biztosítani.

Volner János szerint ezekkel a változásokkal élénkíthető lenne a gazdaság és meg lehetne akadályozni a társadalmi olló további nyílását, valamint a középosztály további leszakadását és elszegényedését. Az ellenzéki politikus az MTI kérdésére elmondta: javaslatukat megküldik a kormánynak is és mindent megtesznek azért, hogy a kormány ebbe az irányba mozduljon el.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite