2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonÚj autók 600 millióért állami vezetőknek

Új autók 600 millióért állami vezetőknek


A kormányzati vezetőknek jutott azokból a vadonatúj Skoda Superbekből, amelyeket 600 millió forintért szerzett be a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) - írja a hétfői Blikk.

skodasuperb

A 97 luxusautót a miniszterek, államtitkárok és a helyettes államtitkárok között osztották ki. Az új autókra azért volt szükség, mert az állami vezetőket már régi, többéves járművek szolgálták ki, amelyek sokszor lerobbantak. A KEF indoklása szerint olcsóbb új kocsikat venni, mint a meghibásodott járműveket állandóan javítgatni.

A miniszterek egy része azonban - legalábbis egyelőre - nem kért a Skodákból, és inkább maradtak az eddig jól bevált hivatali autójuknál. A minisztériumi adatlapjuk szerint Fellegi Tamás fejlesztési miniszter továbbra is egy Audi A6-ossal jár, Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter sem hajlandó megválni a hároméves Lexus HS19-esétől, és a jelek szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sem ült át az új autójába, ő maradt a Skoda Octaviájában - írja a lap.

A honvédelmi, a belügyi és a külügyi tárca vezetői ha akarnának, sem kapnának az új Superbekből, mivel ők védett személynek számítanak, és az autóikat a Köztársasági Őrezred szerzi be.

Eddig három miniszter cserélte le az Audi A6-osát az új Superbre: Matolcsy György gazdasági, Navracsics Tibor közigazgatási és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. Az államtitkárok és helyettes államtitkárok többsége azonban már átült a Skodákba.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite