2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj betegfelvételi osztályt kapott a salgótarjáni kórház

Új betegfelvételi osztályt kapott a salgótarjáni kórház

2011. december 20-án, kedden 11 órakor tartották a Sürgősségi Betegfelvételi Osztály átadó ünnepségét a Szent Lázár Megyei Kórházban.

surgossegi

A rendezvényen részt vett Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere, országgyűlési képviselő, Becsó Zsolt, Nógrád megye Közgyűlésének elnöke és országgyűlési képviselő, Dr. Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségpénztár főigazgatója és dr. Velkey György a Bethesda Kórház főigazgatója, a fővárosi Egészségügyi Bizottság elnöke is.


Továbbfejlesztették a Sürgősségi Betegfelvételi Osztályt mind funkcionálisan, mind kivitelezésében a "A meglévő SO1 átalakítása, bővítése és korszerűsítés a Szent Lázár Megyei Kórházban" című (TIOP-2.2.2-08/2-2009-0017) pályázat keretében, melynek ünnepélyes átadását kedden 11 órakor tartották.

Köszöntőt mondott dr. Bercsényi Lajos, a kórház főigazgatója. Kiemelte a pályázat fontosságát és örömét fejezte ki a tender megvalósulása okán, majd bemutatta a pályázat lebonyolítását, részleteit. Ezután megköszönte Salgótarján polgármesterének és minden támogatónak az eddigi segítségét és hangsúlyozta a város, a kistérsége és a megye meghatározó kórházának további együttműködésének szükségességét. Majd dr. Bercsényi Lajos főigazgató felkérte Almássy igazgató asszonyt, a sürgősségi osztály volt főnővérét, ünnepi gondolatainak megosztására, aki felelevenítette a Sürgősségi Osztály történetét, fejlődését. Köszöntőjében továbbá kifejezte a pályázat fontosságát és a felújítás nagyszerűségét.

Ezt követően Becsó Zsolt, a Nógrád Megye Közgyűlésének elnöke örömét fejezte ki a megyei kórház fejlődését látva. Majd elmondta: a megye jó együttműködést alakított ki a kórházzal. Hozzátette, hogy a változások következtében a fenntartó a Megyei Kormányhivatal lesz, de továbbra is szeretnék megtartani a jó kapcsolatot és biztosította a kórházat a további támogatásáról. Kiemelte, hogy az új rendelkezéseknek köszönhetően kevesebb lesz a különbség az egyes kórházak között, mely mindenképp a Szent Lázár Megyei Kórház javát fogja szolgálni.

Majd dr. Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója és a fővárosi Egészségügyi Bizottság elnöke mondott köszöntőt. Méltatta dr. Bercsényi Lajos főigazgató aktív tevékenységét és törekvéseit, majd beszélt a további együttműködés lehetőségeiről.

Ezután Németh Judit, református lelkész, Varga András, római katolikus plébános és Deme Károly, evangélikus lelkész imája és áldása következett.

Az ünnepélyes átadáson Becsó Zsolt, megyei elnök, országgyűlési képviselő vágta át a szalagot, majd dr. Bercsényi Lajos főigazgató vezetésével körbejárták a felújított Sürgősségi Osztályt.


HÍR PORT 24

 

2011-12-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite