2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚjévi hangverseny Salgótarjánban

Újévi hangverseny Salgótarjánban


Medalion GálaA Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar Újévi Hangversenyével kezdődött a 2011-es év a nógrádi megyeszékhelyen. A József Attila Művelődési és Konferencia Központ Színháztermében tartott est vendégfellépője Mikó István volt, köszöntőt Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester mondott.


Ha címszavakban idézzük fel évünket, az alábbi hívószavak jutnak eszünkbe: bérlakás-koncepciónk megvalósítása, útfelújítások, újabb játszóterek a városrészekben, Aradi Vértanúk Emlékhelye, Salgótarján ifjú tehetsége, ifjú művésztehetsége, 35 éves Nógrád Táncegyüttes, sikeres koncertek, hangversenyek, felemelő városi ünnepségek, megemlékezések, működőképes intézmények, újjászervezett szakképzés, közmunkaprogram, megújuló iskolák, közterek, pályázatok, projekt-előkészítések, a súlyos anyagai terhek ellenére működőképes, valósi városként működő város - idézte fel az elmúlt esztendőt Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester. Az idei feladatairól pedig elmondta: Salgótarján nagy lehetőségek előtt áll ebben az évben. - Előkészített városközponti fejlesztéseink indulhatnak, megkezdődhet a Karancs szálló újjávarázsolása, elindulhat a Tóstrand-projekt, meg kell találnunk a Geopark-cím adta kitörési pontokat, élni kell az idegenforgalmi szervezetfejlesztésben rejlő lehetőségekkel, egyszóval cselekedni kell, tenni a dolgunkat.


Végül a polgármester Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelén című versével kívánt Istentől áldott, boldog új esztendőt.


Ezután kezdődött a hangverseny, melyen közreműködtek a Nógrád Táncegyüttes táncosai, a Medalion formációi, a Mazsorett csoport és a Főnix tánccsoport. Mindezt fűszerezte Mikó István fantasztikus előadása és a finálé, ahol a Radetzky induló hangjai szólaltak fel.


Nógrád24.hu

2011-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite