2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeUjhelyi István salgótarjáni nyilatkozata

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Ujhelyi István salgótarjáni nyilatkozata


A Fidesz-kormányzat úgy viselkedik, mint az elszabadult hajóágyú, lő mindenfelé, kíméletlenül vívja a szabadságharcát, de sem céljaiban, sem stratégiájában nem világos, hogy merre halad - mondta az Országgyűlés szocialista alelnöke csütörtökön Salgótarjánban.

Ujhelyi István


Ujhelyi István sajtótájékoztatóján hozzátette: "egyet tudunk, hogy a kabinet minden egyes harci jelszava után sérülnek Magyarországon az alapjogok, és újabb és újabb rétegek esnek áldozatául a kormányzati baklövéseknek". Az ellenzéki politikus szerint a kabinet az oktatási intézményrendszerrel, a gazdasággal, a nemzetközi gazdasági partnerekkel és a magyar társadalom legszélesebb rétegeivel is harcban áll, ami szavai szerint azt jelenti, hogy "siralmas közállapotokat" hagy maga után a ciklus végén.


A parlamenti alelnök úgy fogalmazott: felszólítják a kormányt, hogy fejezze be az ész nélküli károkozást. Ujhelyi István hozzátette, tudják, hogy korlátozottak a lehetőségeik a Parlament falain belül, de az országgyűlési munkában olyan ügyek mellett állnak ki, mint a közmunkások jobb életfeltételei vagy az egyetemek autonómiája és költségvetési igényei.


"Az a különbség a két oldal politikája között, hogy az Orbán-kormány saját hatalmával, mi pedig az emberek hétköznapi problémáival foglalkozunk az Országgyűlésben" - mondta Ujhelyi István. Kitért rá: eközben a Parlament falain kívül az MSZP koordinálásával egy hónapja zajlanak a következő kormányzati ciklus legfontosabb szakmapolitikai céljainak, feladatainak egyeztetései az ellenzékei erők, mozgalmak, civil szervezetek között.


Az ellenzéknek a tavasszal minden egyes szakterületre meglesz az alternatív javaslata a kormány mostani politikájával szemben - jelentette ki Ujhelyi István.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite