2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
TechnikaÚj informatikai módszerekkel kell védeni a vállalati adatokat

Új informatikai módszerekkel kell védeni a vállalati adatokat


számĂ­tĂłgĂ©pAz internetes hálózati megoldásokat szállító Cisco kutatása szerint a cégeknek változtatniuk kell a informatikai biztonságról alkotott szemléletükön, ha meg akarják védeni magukat a támadásoktól.


A legújabb trendek, így a közösségi hálózatok növekvő népszerűsége, valamint az internetre csatlakozó mobil készülékek és a virtualizáció tömeges elterjedése az adatbiztonság területére is kihatnak. A vállalati szakembereknek ennek megfelelően egyre rövidebb idő áll rendelkezésükre a hatékony biztonsági eljárások bevezetésére. A jelentés öt javaslatot fogalmaz meg a vállalati adatbiztonság hatékonyságának javítására.
A cégek szabályozzák célzott módon, a felhasználókra lebontott részletességgel a virtualizált rendszereken elérhető alkalmazásokhoz és adatokhoz való hozzáférést. Szigorúan korlátozzák az üzleti adatokhoz való hozzáférést. Dolgozzanak ki hivatalos céges szabályzatot a mobilitásra, illetve szerezzenek be olyan eszközöket, amelyek lehetővé teszik az informatikai felhő segítségével végzett tevékenységek felügyeletét és nyomon követését. (A felhő-számítástechnika, a cloud computing lényege, hogy a felhasználók olyan alkalmazásokkal és fájlokkal dolgoznak, amelyek nem a saját számítógépükön vannak, hanem távoli kiszolgálók adatközpontjaiban.) Adjanak útmutatást alkalmazottaik számára a közösségi hálózatok munkahelyi használatával kapcsolatban.
A Cisco kutatása szerint a nemzetközi mintában szereplő személyek 4-7 százaléka naponta átlagosan 36-68 percet játszik népszerű interaktív játékkal. Bár a munkaidő kiesése önmagában nem jelent veszélyforrást, az internetes bűnözők bizonyos értesülések szerint már elkezdtek olyan módszereket fejleszteni, amelyek lehetővé teszik a rosszindulatú programok terjesztését ilyen játékokon keresztül is.
A kutatás során a végfelhasználók ötven százaléka ismerte be, hogy legalább hetente egyszer megsérti a közösségi média-eszközök használatának tilalmára vonatkozó vállalati előírásokat, 27 százalékuk pedig még a vállalati eszközök biztonsági beállításait is módosította annak érdekében, hogy hozzáférhessen a tiltott alkalmazásokhoz.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite