2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj Ipoly-híd épül Szécsény közelében

Új Ipoly-híd épül Szécsény közelében


Ipoly híd01Június végén adhatják át az első új Ipoly-hidat, Szécsény közelében, Pösténypuszta és Pető között. A második világháború óta ez az első új épített kőhíd az Ipoly felett Magyarország és Szlovákia között. Szeptemberben jöhet az újabb hídavatás, és a tervek szerint a következő években még több híd épülhet.


A látványturizmus már megindult, legalább is hétvégén, amikor a hídverők is pihennek. A szlovákiai Petőről és az Ipolyhoz érő Pöstyénpusztáról jó néhányan sétálnak át a hídon. Mármint egyelőre a munkahídon, mert a hatalmas, úgynevezett A-kategóriás, tehát nagy teherautókat is elbíró, új híd teljesen június végére lesz készen. Ám alulról nézve is szép és érdekes látvány a karcsú átkelő, amely a második világégés óta az első épített átjáró az Ipolyon.


A 143 kilométere s határszakaszon 47 híd kötötte össze a két partot, nagyjából négy kilométerenként egy. Ma négy híd engedi át a forgalmat, 40 kilométerenként egy. Így is, egyes szakértők szerint a környéken élő 350 ezer embernek 20-30 százaléka mozog ide-oda, egymás rendezvényeire, falunapokra, városnapokra és még munkába is, no meg árut is szállítva. A közeli város, Szécsény gazdasági fellendülésben is bízik. Úgy tíz kilométerre innen épül a Ráróst, Ráróssal összekötő híd, ám az csak szeptember végére lehet kész, hiszen az áradások, a mélyben búvó régi hídelemek a felbukkanó katonatemető feltárása miatt, lassult a munka.

 

Forrás: MR1-Kossuth/Nógrád24.hu
Fotó: Komka Péter - MTI

2011-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite