2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj iskola Bátonyterenyén

Új iskola Bátonyterenyén


Széles társadalmi összefogással valósult meg a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola Bátonyterenyén, amelyet augusztus 29-én szentelt fel dr. Beer Miklós Váci Megyéspüspök.

tanevkezdes_bt003


A kezdeményezés a szülők ötlete volt, még 2009-ben kérte az akkori polgármester a Váci Egyházmegyét egy iskolájának a működtetésére. Akkor az egyházmegye nem vállalta a feladatot.


Az igény továbbra is megvolt a szülők a pedagógusok és a város új vezetése részéről. Nagy - Majdon József polgármester megkeresésre a Váci Egyházmegye igent mondott. Így Bátonyterenye városában egy használaton kívüli iskolaépületben otthont kapott a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola. A felújítást a Bátonyterenyei BÁVÜ Nonprofit Kft. végezte. A szakemberek erejüket megfeszítve dolgoztak, agy az intézmény elkészült a megadott időre.


Az iskolában 225 diák kezdi meg tanulmányait. Az iskola 8 évfolyamos és párhuzamos osztályok is indulnak, így két első, két harmadik, két negyedik és kettő ötödik osztály kezdi meg működését szeptember elsején. Az iskolát dr. Beer Miklós a Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg, és Becsó Zsolt a Nógrád Megyei Közgyűlés Elnöke valamint Nagy - Majdon József Bátonyterenye város polgármestere adta át a gyermekeknek és a pedagógusoknak.

 

tanevkezdes_bt001


Nagy - Majdon József polgármester kiemelte, hogy a sok ellenzője és sok gátja volt ennek az iskolának, de a város most valóban összefogott és az emberek, a szülők példátlan összefogása volt látható. Öröm látni ezeket a gyermekszemeket, akik kíváncsian néznek az új tanév elé, új iskolában, új tanárokkal és új osztálytársakkal. Annak az iskolának a falai teltek most meg élettel, ahol évtizedeken keresztül nevelték a gyermekeket, és az utóbbi tanévekben üresen állt.


Becsó Zsolt köszöntőjében az új iskola alapítását üdvözölte és az összefogás szerepét hangsúlyozta. Dr. Beer Mikós megyéspüspök a szeretet iskolájáról, a szeretetben felnövekvő gyermekekről szólt. Szentbeszédében kitért arra, hogy az iskola sokat segít majd a szülőknek is abban, hogy a gyermekük felnövekedvén értékes és hasznos ember legyen, olyan tudás és értékrend birtokában, ami bárhol a keresztény világban megállja a helyét.


A tanévnyitón a gyermekek megkapták az iskola jelvényét, amit az elsősöknek az iskola igazgatója Zahar Béla plébános, püspöki tanácsos tűzött fel.

 

HÍR PORT24

 

 

2011-08-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite