2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonÚj járművek az autópálya-rendőrségnek

Új járművek az autópálya-rendőrségnek

Többségében az autópálya-rendőrség használhatja azt a hatvan nagyteljesítményű motorkerékpárt és ötven autót, amelyeket a Belügyminisztérium Magyarország soros EU-elnöksége kapcsán szerzett be, összesen mintegy 670 millió forintért - derül ki Pintér Sándornak egy szocialista képviselő kérdéseire adott, a parlamenti honlapon elérhető írásbeli válaszából.

rendorauto

Harangozó Tamás felelevenítette: az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága az év elején felhatalmazta a Belügyminisztériumot, hogy a közbeszerzési eljárás kizárásával szerezzen be hatvan nagyteljesítményű, speciális rendőrségi motorkerékpárt, valamint ötven nagyteljesítményű járőrgépkocsit. Az ellenzéki képviselő az iránt érdeklődött, hogy valóban beszerezték-e ezeket.

A rendőrség hatvan nagyteljesítményű, gyárilag rendőrségi használatra kialakított BMW R900RT típusú motorkerékpárt szerzett be a Wallis Motor Pest Autókereskedelmi Kft.-től szállítási szerződés alapján, rendőrségi tulajdonba történő vásárlással, 343 millió 800 ezer forint értékben - tájékoztatta a belügyminiszter a honatyát, hozzátéve, hogy a motorokat alapvetően az autópálya alosztályok, illetve más rendőri szervek, általános rendőri feladatok ellátásra kapják meg.

Az autókat érintő megkeresés kapcsán a tárca vezetője azt is közölte, a rendőrség ötven nagyteljesítményű Skoda Octavia RS 2.0 TFSI 200 LE/147 kW típusú gépjárművet szerzett be - a Porsche Hungária Kft.-től - saját forrásból 327 millió 485 ezer forint értékbe

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite