2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj játszóhelyet avat a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Új játszóhelyet avat a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház


Karinthy Ferenc Dunakanyar című egyfelvonásos színjátékát mutatja be a héten a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, a társulat ezzel az előadással avatja fel új játszóhelyét, a Zenthe Szalont - tájékoztatta az MTI-t a színház marketingfelelőse hétfőn.

dunakanyar

Falati Hedvig (b) a kávéfőzőnő és Tóth Zoltán (j) a vendég szerepében Karinthy Ferenc Dunakanyar című színdarabjának főpróbáján a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban. A darabot Tóth Zoltán rendezésében március 21-én mutatják be. MTI Fotó: Komka Péter


A Zenthe Ferenc Színház legújabb előadása egy tipikus presszóhelyzet, melyben a vendég megpróbál vigaszt találni a pultos nőben; két magányos lélek találkozik a darabban, és nyílik meg egymás előtt - mondta Andó Ákos.


A premierrel avatják a Salgótarján főterén, a József Attila Művelődési Központ északi szárnyában kialakított Zenthe Szalont. Itt kaptak helyet a társulat irodái, munkaszobái, próbahelyiségei, a színház stúdiósai, utánpótláscsoportjai. Kialakítottak a szalonban egy százhúsz férőhelyes, önálló előadói estekre, pódiumrendezvényekre alkalmas kamaratermet is.

dunakanyar1

Falati Hedvig (j) a kávéfőzőnő és Tóth Zoltán (b) a vendég szerepében Karinthy Ferenc Dunakanyar című színdarabjának főpróbáján a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban. A darabot Tóth Zoltán rendezésében március 21-én mutatják be. MTI Fotó: Komka Péter


A színház és a szalon névadója, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Zenthe Ferenc, Nógrád megye és Salgótarján díszpolgára Salgóbányán született 1920. április 24-én. A nevét viselő helyi színház 2012-től működik.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite