2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj képviselő-testületet és polgármestert választanak Kishartyánban

Új képviselő-testületet és polgármestert választanak Kishartyánban


Új képviselő-testületet és polgármestert választanak vasárnap a Nógrád megyei Kishartyánban, miután az eddigi testület januárban feloszlatta magát.

valasztas_11


Köröskényi Péter jegyző az MTI-nek elmondta: az időközi választáson három polgármesterjelölt lesz, a négy képviselői helyért 13 jelölt indul. A község négy független képviselője - Ferencz Róbert, Ferencz Viktor, Hüvösi Zoltán és Sándor Attila - a január 5-i ülésen írásos előterjesztésben tett javaslatot a testület feloszlatására, amit név szerinti szavazással, minősített többséggel jóvá is hagytak. A négy képviselő igennel szavazott, míg a szintén független Kovács Istvánné polgármester tartózkodott.


A képviselők úgy ítélték meg, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. Indokaik között azt fogalmazták meg, hogy a polgármester és a testület elképzelései nagymértékben eltérnek a kötelező és az önként vállalt feladatok teljesítési módjában, a fejlesztésben és a gazdálkodásban.


A vasárnapi időközi választáson polgármesterjelölt lesz a 2014-ben megválasztott Kovács Istvánné (független), valamint Sándor Attila (független), a feloszlatott testület képviselője és Nagy Attila Tibor (Magyar Munkáspárt).


A képviselőjelöltek közül kilencen függetlenként, négyen a Magyar Munkáspárt színeiben indulnak. Független jelölt lesz Szabó Sándorné, Hűvösi Zoltánné, Ferencz Viktor, Bozó Andrásné, Antal Zsolt, Szűcs István, Gál László, Antal Kinga és Ferencz Róbert. A munkáspárti jelöltek: Telek László, Angyal Róbert, Nagy Attila Tibor és Felföldi István.


Kishartyánban 486 választásra jogosult lakos dönthet az új faluvezetésről. Szavazataikat reggel hat és este hét óra között a közösségi házban lévő szavazókörben adhatják le.

 

Forrás: MTI

 

2017-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite