2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj közösségi központ épült Bátonyterenyén

Új közösségi központ épült Bátonyterenyén


Bátonyterenye az egyike annak a 17 helyszínnek az országban, ahol kiemelt állami projekt keretében új innovációs, oktatási és közösségi központ létesült. A Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) a már évek óta nem működő Erkel Ferenc Zeneiskola épületét alakította át mintegy 390 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A megújult intézményt ma, azaz június 25-én avatták fel, az ünnepségen Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Letovai Zoltán, a város alpolgármestere is részt vett.

kozossegikozpontbt1


Az átadón elhangzott: a felújított épületben a TKKI 15 évig biztosítja majd a különféle képzéseket - életvezetési és alapkompetenciákat fejlesztő (élelmiszertartósítás, varrodai, háztartási ismeretek); egyéb szakmákhoz köthető (pl.: víz, gáz, villanyszerelés, kőműves, burkolás, szobafestés, kertészet, fém és faforgácsolás)-, hogy ez által csökkentsék a térségben az iskolázatlanság és a képzettségek hiányából adódó munkanélküliséget.


Az eseményen kiderült az is: a korábban iskolaként működő létesítményt több hónapon keresztül mintegy 390 millió forintos európai uniós támogatás segítségével újították fel. Helyet kaptak benne többek között az elméleti oktatáshoz szükséges tantermek, a gyakorlati képzéshez elengedhetetlen tanműhelyek, közösségi terek, - melyek közösségi rendezvények helyszíneiként is funkcionálnak majd, de megtalálható a központban ügyfélszolgálati iroda, mentoráló, fejlesztő helyiség, sőt gyermekmegőrző is.

kozossegikozpontbt


Dr. Sinóros-Szabó Botond, szakmai vezető az ünnepségen hangsúlyozta: a bátonyterenyei innovációs, oktatási és közösségi központban-, ahogyan a másik 16 helyszínen is az országban- a készségfejlesztésen túl a térségben felmerülő konkrét munkaerő-piaci problémákra is megoldást nyújtanak majd, továbbá a közösségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést és az érdekképviseletet is megkönnyítik.

 

Remenár János - NÓGRÁD24
Fotók: Danyi András

2015-06-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite