2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
BulvárÚj maxit jelentetett meg Ákos, aki turnéra indul áprilisban

Új maxit jelentetett meg Ákos, aki turnéra indul áprilisban


Veled utazom címmel új maxit jelentetett meg Ákos. Az énekes, akinek kiadványa nyolc változatban tartalmazza a dalt, hamarosan nyolcállomásos turnéra indul, ősszel pedig a Művészetek Palotájában lép fel.

akos


Ákos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy április 24-én indul a 2084 című turné, amely a tavaly kiadott albumra épülő és 2012-ben néhányszor már előadott szintis műsor hangvételét viszi tovább. Az első állomás a Pécsi Egyetemi Napokon lesz, de a zenész fellép Londonban és Brüsszelben is.


A Veled utazom című szám szerepelt a 2084 című anyagon, az albumverzió mellett a maxira most felkerült a tavaly decemberi Aréna-koncerten rögzített élő változat, Pejtsik Péter vonószenekari átirata, Lepés Gábor, Moldvai Márk és Szakos Krisztián remixei, valamint Ákos maga is készített egy mixet.


Ákos kitért arra, hogy a Veled utazomhoz elsősorban internetes letöltéssel lehet hozzájutni, de a rajongók számára 500 példányban CD-t is forgalmaznak. A dalhoz klip is készült, a képi anyagot ehhez szintén a tavalyi Aréna-koncerten forgatták.


Az énekes dalszerzőnek húsz évvel ezelőtt, 1993-ban jelent meg első szólólemeze Karcolatok címmel. Az évforduló alkalmából Ákos és csapata akusztikus változatban fogja előadni a régi anyagot, november 16-án és 17-én a Művészetek Palotájában. A dupla koncertre két-két nap alatt elővételben valamennyi jegy elkelt. Már biztos, hogy ősszel a debreceni Kölcsey Központban is lesz előadás.


"A Karcolatok-koncertekre összeáll az a csapat, amelyikkel tíz évvel ezelőtt az Andante című akusztikus műsort játszottuk. Kékkői Zalán fog gitározni, Fekete Tibor Samu basszusgitározik, Szakos Krisztián gitározik és billentyűzik, Bánfalvi Sándor dobol, a hangszerelésért is felelős Lepés Gábor pedig szintetizátoron játszik" - fejtette ki Ákos, aki két nappal ezelőtt ünnepelte 45. születésnapját.


Ákos az éppen 25 évvel ezelőtt alakult Bonanza Banzai frontembereként lett ismert a nyolcvanas években, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként még nagyobb sikereket ért el, 18 magyar és hat angol nyelvű albumot készített, de írt verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet és színdarabhoz zenét. Számos zenei díjat kapott, tavaly márciusban Kossuth-díjat vehetett át.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite