2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonÚj médiamágnás született a választás árnyékában

Új médiamágnás született a választás árnyékában


A választások második fordulója előtt néhány nappal, Stumpf István korábbi kancelláriaminiszter részvételével új médiabirodalom született Magyarországon, amikor a miniszteri posztra esélyes Fellegi Tamás megvált cégétől, majd az részesedést szerzett az RTL Klubban. Fellegi tulajdonrészének többsége Nyerges Zsolt ügyvéd kezébe vándorolt, aki eddig is tulajdonosa volt a Class FM-nek, ezért versenyjogilag aggályos lehet, hogy most már egy tévében, egy hetilapban és egy regionális rádióban is van érdekeltsége.

 

RTL Klub székháza


Egy szolnoki ügyvéd, Nyerges Zsolt vált a múlt héten Magyarország egyik legnagyobb médiavállalkozójává, amikor Fellegi Tamás üzletember - aki meg nem erősített hírek szerint miniszter lesz a következő kormányban - eladta neki, illetve Stumpf Istvánnak, az első Orbán-kormány kancelláriaminiszterének az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt-ben meglévő 52 százalékos tulajdonrészét, majd a cég egy nappal később bevásárolta magát az RTL Klubba.

Bár a szerződés részleteit a cég nem közölte, és a nyilvános cégnyilvántartásokban sem vezették még át a változásokat, az [origo] az adásvétel részleteit ismerő forrásból úgy értesült, hogy Stumpf tulajdonrésze jelképes mértékű, az 52 százalékos részvénycsomag nagyobb részét Nyerges vásárolta meg. A maradék 48 százalék továbbra is a Central Media nevű cég, azon keresztül pedig a DEFAP dán befektetői csoport tulajdonában van.


Nyerges egy nappal később, múlt pénteken közvetve tulajdonos lett az RTL Klubot működtető Magyar RTL Televízió Zrt-ben is: az Infocenter.hu - amelynek 52 százalékos tulajdonrésze Nyerges és Stumpf kezében van - saját közleménye szerint 100 százalékos tulajdont szerzett az IKO Média Holding Zrt-ben, amely 31 százalékkal rendelkezik az Magyar RTL Televízió Zrt-ben. Nyerges a szerződés alapján helyet kapott az RTL Klub igazgatóságában.


Tévé, rádió, hetilap
Az Infocenter.hu az anyacég 31 százalékát birtokló IKO Média Holding mellett megvásárolta három másik, az RTL Klubnak és más csatornáknak műsort gyártó, illetve reklámfelületeket értékesítő cég - az IKO Műsorgyártó Kft., a Videovox Production Műsorgyártó Kft., valamint az IKO Sales House Kft. - 50-50 százalékos üzletrészét is.


Nyerges Zsoltnak a múlt heti adásvétel után már két országos műsorszolgáltatóban, a Class FM kereskedelmi rádiót működtető Advenio Zrt-ben és az RTL-Klubot üzemeltető Magyar RTL Televízió Zrt-ben, egy országos terjesztésű hetilapban, a Heti Válaszban és egy Budapesten fogható regionális rádióadóban, a Lánchíd Rádióban is van részesedése.


Az Advenio Zrt. 74 százalékban Nyerges tulajdona, a maradék 26 százalék pedig a Lánchíd Kereskedőház Kft-é. Ez utóbbi cégnek 50-50 százalékban tulajdonosa maga Nyerges, illetve a Lánchíd Rádió Kft, amely viszont az Infocenter.hu Zrt. 100 százalékos tulajdonában, tehát közvetve ismét csak Nyerges érdekeltségében áll. Szintén az Infocenter.hu az egyetlen tulajdonosa a Heti Válasz Kft-nek.

2010-04-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite