2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj Nemzedék közösségi teret adtak át Salgótarjánban

Új Nemzedék közösségi teret adtak át Salgótarjánban


Az ország első Új Nemzedék közösségi terét adták át szerdán Salgótarjánban. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az eseményen elmondta: ötmilliárd forintos keretből húsz közösségi teret hoznak létre a megyeszékhelyeken és Budapesten.

kozossegiteretadtakatsalgotarjanban

MTI Fotó: Komka Péter


A fiatalok segítséget kapnak itt a pályaválasztáshoz, információhoz jutnak az őket érintő kérdésekben, az otthonteremtési támogatástól a külföldi ösztöndíj-lehetőségekig. Novák Katalin kiemelte: ezekkel a terekkel azt szeretnék üzenni a fiataloknak, hogy vannak helyek, ahol összejöhetnek, tartalmasan, értelmesen tölthetik az idejüket. Az otthonteremtési programmal, a családtámogatásokkal, a fiatalok munkalehetőségét biztosító programokkal pedig azt üzenik, hogy van számukra perspektíva Magyarországon, sőt a saját lakóhelyükön is.


Az államtitkár elmondta, a fejlesztési program keretében öt évig garantálják a közösségi terek működését. Az ötmilliárd forintos keret tartalmazza az épületek bérlését, kialakítását, fenntartását, a munkatársak bérét, számos program megszervezését, tájékoztató anyagok készítését, a kitelepüléseket.


Hozzátette, a salgótarjáni tér a Nógrád megyei fiataloké, a munkatársak feladatai közé tartozik az is, hogy minél több fiatalt megszólítsanak a megyében. Simon Tibor, a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltje az átadáson kiemelte, azért fontos a beruházás, mert a fiatalok ugyan nagyon szoros kapcsolatot tartanak egymással, de a kapcsolattartás formája egyre inkább eltolódott az elektronikus világ felé.

kozossegiteretadtakatsalgotarjanban1

MTI Fotó: Komka Péter


Salgótarjánban meg kell becsülni a fiatalokat, olyan lehetőségeket kell biztosítani számukra, amelyek ott tartják őket, és vissza kell hívni azokat, akik elmentek szülővárosukból - hangoztatta Simon Tibor.


Kitért arra: közösségi főiskola létrehozását tervezik Salgótarjánban műszaki és humán területen, mert ma Nógrád az egyetlen megye, ahol nincs felsőfokú oktatási intézmény. Közölte, megválasztása esetén a továbbtanulás támogatásáért jelentősen bővítené az ösztöndíjrendszert, a létrehozandó gazdasági tanácsadó testületbe pedig meghívná a fiatal vállalkozók képviselőit is.


Salgótarjánban február 28-án azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert a szocialista Dóra Ottó polgármester tavaly november 27-én meghalt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite