2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonÚj pártot alapíthat Gyurcsány Ferenc

Új pártot alapíthat Gyurcsány Ferenc


Gyurcsány Ferenc001Új politikai mozgalmat alapíthat a volt miniszterelnök, ha kudarcot vall az MSZP átalakítására tett "utolsó erőfeszítés". Gyurcsány arról is beszélt külföldi újságíróknak, hogy politikai összeesküvés áldozatának tartja magát.


Az ügynökség honlapján megjelent tudósítás szerint a volt kormányfő külföldi újságíróknak nyilatkozva beszélt erről. A szocialista politikus azt is elmondta, hogy 2012 közepe és vége között értékeli majd pártja átalakításának sikerét. Ha ezt sikertelennek fogja tartani, akkor nem zárja ki, hogy mozgalmat alapít - tette hozzá.


Az AFP francia hírügynökség beszámolójában azt emelte ki, hogy Gyurcsány Ferenc politikai összeesküvés áldozatának tartja magát, miközben valószínűleg az igazságszolgáltatás előtt kell majd magyarázatot adnia a volt kormányfőnek a hatalmi visszaéléssel kapcsolatos vádakra. "Politikai vetélytársaim állnak e jogi és politikai támadás mögött" - idézte az AFP a volt kormányfőt, aki egyetlen olyan "elemet" sem lát, ami miatt rossz lehetne a lelkiismerete.


Gyurcsány Ferenc úgy vélte, nincsenek "kézzelfogható bizonyítékok" ellene és kollégái ellen. A politikus közölt: kész lesz "küzdeni az igazságért". Az AFP röviden ismertette a sukorói beruházás ügyét, és emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc többször jelezte, meggyőződése, hogy Orbán Viktor börtönben szeretné látni őt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite