2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonÚjpest-Fradi: törtek-zúztak a szurkolók

Újpest-Fradi: törtek-zúztak a szurkolók


BKV-járműveket rongált meg, jelentős kárt okozva az Újpest-Ferencváros focimeccsre érkező szurkolók egy része vasárnap - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

ujpestfoci


Három 14-es villamos, egy 30A autóbusz és az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati üvegajtaja látta a kárát az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fél ötkor kezdődött Újpest-Ferencváros labdarúgó mérkőzésre érkező szurkolók randalírozásának. A kárfelmérés még tart.

ujpestfoci3


A közlemény kiemeli: bár a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV mindent megtett, hogy az újpesti Szusza Ferenc Stadionban megrendezett Újpest-Ferencváros focimeccsre érkező szurkolók lehetőleg együttesen, a részükre biztosított különjárati metrószerelvényekkel érkezzenek, nem sikerült elkerülni, hogy egy részük forgalmi fennakadásokat, a tömegközlekedési eszközökön pedig károkat okozzon.

ujpestfoci1


Az Újpest irányába 14-es villamossal haladó futballhuligánok nemcsak üvegeket hajigáltak ki az ablakon, de három villamosszerelvényben is tetőburkolatot rongáltak, kapaszkodókat téptek ki a helyükről, az egyik szerelvénynek pedig a visszapillantó tükrét is betörték.


Annak a 30A autóbusznak, amelyikre szintén a focimeccsre érkezők szálltak fel, megrongálták a tetőburkolatát, és felszaggatták az ülések huzatát. A különjárati metrókkal érkezők pedig az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati ajtajának üvegét törték össze. "A szurkolók útját ezen felül minden járművön jelentős mennyiségű szennyezés kísérte" - fogalmaz a BKK.

ujpestfoci2


A sporteseményre biztonsági okokból lezárásokkal készült a rendőrség, a Budapesti Közlekedési Központ pedig ennek megfelelően több járatát is terelőútvonalon közlekedtette a mérkőzés idején és utána is. Azonban a villamosok és a buszok szurkolói megrohanása miatt további forgalomkorlátozásokra is szükség volt, a 14-es vonalon megnőtt a követési idő a rongálások miatt.


Személyi sérülésről nem érkezett hír, a BKK azonban lesújtónak és szomorúnak tartja a nagymértékű károkozást, ráadásul még a meccs kezdete előtt. A BRFK garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított és nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Prikaszky Ákos

 

2012-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite