2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonÚjraindult a személyszállítás öt, korábban bezárt vasútvonalon

Újraindult a személyszállítás öt, korábban bezárt vasútvonalon


Újraindult a személyszállítás vasárnap a korábban bezárt Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszokon, összesen mintegy 210 kilométeren. A vasúti személyforgalom újraindítását több helyszínen is megünnepelték.

vonat01


Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a zirci vasútállomáson, a Zirc-Veszprém közötti személyvonati közlekedés újraindításának ünnepségén a civil ellenállás egyik jelképének nevezte a vasúti személyszállítás megszüntetése elleni tiltakozást, és hangsúlyozta, hogy a vonatközlekedés mostani újraindításával az együttműködés időszaka jön. A politikus szerint a járatok újraindítása jelképezi azt, hogy az országnak olyan kormánya van, amely nemcsak országos léptékben, de helyi ügyekben is gondolkodik.


Karcagra az első, nemzeti színű koszorúval, zászlókkal feldíszített szerelvény a térség országos politikusait, polgármestereit szállítva futott be. Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, Nagy-Kunság fideszes országgyűlési képviselője köszönetet mondott mindenkinek, aki "Debrecentől Budapestig" segítette az újraindítás megszervezését. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere úgy fogalmazott, hogy a magyar történelemben már nagyon sokszor volt károkozás, és hosszú időbe telt, mire helyrehozták. A karcagi vasút újjászületése esetében most ez gyorsan sikerült, köszönhetően a Fidesz választási győzelmének - fűzte hozzá.


Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pedig Pápán az MTI-nek az ünnepség után azt mondta, hogy legkésőbb az ősszel a parlament elé kerülhet a közösségi közlekedés megújításának teljes, már elkészült stratégiája. Beszámolt arról is, hogy a most megnyílt öt vonalon túl december 31-ig további vasúti szakaszokat kívánnak még forgalomba helyezni.


Az utasok átmenetileg napi 2-6 járatra számíthatnak az újra megnyitott vonalakon, a végleges menetrendeket az önkormányzatokkal, szakmai, társadalmi szervezetekkel megkezdődő egyeztetések eredményeként szeptemberre - decemberre alakítja ki a szaktárca.

 

Forrás: MTI

2010-07-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite