2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonÚjra Lázár a Fidesz frakcióvezetője

Újra Lázár a Fidesz frakcióvezetője


Lázár János002Újra Lázár János lett a Fidesz frakcióvezetője, miután a parlamenti képviselőcsoport 184 igen szavazattal egy nem ellenében újraválasztotta a politikust.


Újraválasztotta frakcióvezetőnek a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja Lázár Jánost. A politikus a hétfő esti frakcióülés után újságíróknak elmondta: igyekszik a bizalmat a következő időszakban megszolgálni, és elsősorban a kormány, valamint a parlamenti többség előtt álló "igen kemény" törvényhozási időszakban szeretne jó közvetítő, az együttműködés szervezője lenni.
Hozzátette azt is, reméli, hogy az elmúlt egy évben a Fidesz-frakció jó partnere volt a kormánynak, és "egy nehéz, azonban sikeres esztendőt" tudhatnak maguk mögött.

Az elkövetkező időszakról Lázár János azt mondta: azt tekinti a legnagyobb kihívásnak, hogy a sarkalatos törvények hogyan járulnak majd hozzá az ország újjászervezéséhez.

Tájékoztatása szerint a frakcióülésen 184 igen szavazattal, egy nem ellenében választották ismét frakcióvezetővé.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője vasárnap jelentette be: Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök azt javasolja, hogy Lázár János az elmúlt egy év sikeres munkája után folytassa a Fidesz-frakció vezetését. Mint arra emlékeztetett, a Fidesz-frakció alapszabálya szerint először egy évre választ frakcióvezetőt a képviselőcsoport, utána pedig a parlamenti ciklusból hátralévő három esztendőre. A jelölés joga a Fidesz-KDNP közös parlamenti választási lista vezetőjét illeti meg.

Lázár János megválasztásával így 2014-ig irányíthatja a kormánypárti képviselőcsoport munkáját.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-05-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite