2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚjra természetbarát sporthétvége Nógrádban

Újra természetbarát sporthétvége Nógrádban


A tavalyi nagyobb volumenű rendezvény után idén újra megrendezi a Természetbarát Sportok Hétvégéjét a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület. A tavalyi évhez képest némileg „csendesebb" lesz a rendezvény, valamint a programjai is vasárnapra összpontosulnak. Hegyikerékpáros verseny és teljesítménytúra, valamint gyalogos teljesítménytúra (családoknak, gyermekekkel, iskoláscsoportoknak kifejezetten kedvező távval és útvonallal) szerepel az idei repertoárban. A megyeszékhelyi, több mint 160 tagot számláló egyesület az idei évben fennállásának talán legaktívabb szezonját teljesíti majd, mind a versenyeztetés, mind a versenyrendezés és a klubélet terén. Ebből kifolyólag lett némileg leegyszerűsítve ez az idei program, mellyel céljuk annak életben tartása, egy - a tavalyi indulók által - maximálisan pozitívan, szükségesnek ítélt rendezvény alapjainak lefektetése a hosszú távú gondolkodás jegyében.


A Medves Gyöngyszemei elnevezésű teljesítménytúrák koordinálásában a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség segíti a kerékpárosokat, a rendezésből minden salgótarjáni természetjáró egyesület kiveszi a részét. Az eresztvényi rajthelyről 9 és 10 óra között lehet majd nekiindulni a 10 vagy 20 kilométeres távoknak. A rajtidőpont, a távok hosszúsága és vonalvezetése mind azt szolgálják, hogy a lehető legtöbb helyi szánjon néhány órát arra, hogy megismerje a Medves környékét. Mindkét táv érinti Salgó és Somoskő várát, valamint a Medves oldalában található kőbányákon átvezető tanösvényt. A teljesítésre - a megszokottaktól eltérően - itt rengeteg idő áll rendelkezésre, így lehet fényképezni, nézelődni, megcsodálni természeti környezetünket. A rövidebbik távon öt, míg a hosszabbikon hat óra a szintidő.


A Negyven Hegyben Egyben elnevezésű hegyikerékpáros teljesítménytúra már nagyobb falat a kétkerekűek szerelmeseinek, főleg az elmúlt hetek időjárása által okozott állapotokat szemlélve. Szintén Eresztvényből, 9 és 14 óra között lehet rajtolni. A széles időintervallum azért áll rendelkezésre, hogy a túrát az is teljesíteni tudja, aki el szeretne indulni a 16. Hegyikerékpáros Városi Bajnokság Sorozat idei második állomásán. Ezen futam esetében a megszokott koreográfia szerint zajlik majd minden, az első futam a legkisebbek versenyével 10:30-kor indul, majd folyamatosan állnak a rajtvonal mögé a különböző hobbi kategóriák versenyzői egészen az utolsó, elit futam rajtjáig. Mondani sem kell, hogy ezen esetben is Eresztvény a (verseny)központ. A futam pályája az augusztus 7-én és 8-án megrendezendő, C1-es nemzetközi minősítésű, világranglista-pontszerző hegyikerékpáros verseny pályájának egy részén lesz megrendezve. A Merida - CST - Salgótarján Kupa hazánk egyetlen ilyen magas minősítésű nemzetközi hegyikerékpáros eseménye lesz 2010-ben. A rendezvényről bővebb információ a +36 20 3717333-as telefonszámon, vagy a Velosport Kerékpárüzlet és Túrabolt épületében érhető el.

2010-06-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite