2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj rendőrfőkapitány Nógrádban

Új rendőrfőkapitány Nógrádban


Mihály István ezredest, a gödöllői kapitányság vezetőjét jelölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének az országos rendőrfőkapitány, a kinevezést egyhangúlag támogatja a megyei önkormányzat.

Mihály István


A döntésről tájékoztatják az országos főkapitányt. A megyei közgyűlés megköszönte Szabó Jenő korábbi megyei főkapitány munkáját, őt szeptemberi hatállyal nevezték ki a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata vezetőjévé.


Papp Károly dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közbiztonsági főigazgatója az ülésen elmondta: Mihály István 31 éve teljesít szolgálatot, 22 évet vezetői beosztásokban töltött, a gödöllői előtt az érdi rendőrkapitányságot vezette, és mindkét helyen komoly szakmai sikereket ért el.


A jelöltet felkészült, elhivatott rendőri vezetőnek nevezte a dandártábornok, aki arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a jelenleg Érden élő Mihály István - az országos rendőrfőkapitány elvárásának megfelelően - kinevezését követően Salgótarjánba költözik.


Az ülésen Rozgonyi József, az ellenzéki MSZP-frakció vezetője előrebocsátotta, hogy támogatják a jelöltet, de "hangos gondolkodásként" azt mondta: Nógrád megyének az elmúlt 20 évben hat főkapitánya volt, akik szinte kivétel nélkül előléptetéssel távoztak e posztról, és mindig megfogalmazták, hogy az eredmények a testület munkáját minősítik. Elgondolkodtató, hogy miközben Nógrád megyében ilyen magas szinten, ilyen jó mutatókkal dolgozó rendőrök vannak, nem akad közöttük egy sem, aki alkalmas lett volna rendőrfőkapitánynak - tette hozzá.


Nógrád24.hu

2010-10-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite