2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonÚjságírókat ért fenyegetések és antiszemita kijelentések miatt kér vizsgálatot az MSZP

Újságírókat ért fenyegetések és antiszemita kijelentések miatt kér vizsgálatot az MSZP

MSZP logoNavracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől. A párt szombaton az MTI-nek küldött közleményében közölte, azt várják el a sajtó- és szólásszabadság, a demokrácia védelmében, hogy haladéktalanul folytassanak vizsgálatot a Magyar Sziget fesztiválon történtekről.

A párt utalt arra, hogy sajtóbeszámolók szerint a fesztiválon megfenyegették és emberi méltóságukban megalázták a Hetek című hetilap munkatársait.
Az MSZP a médiában megjelent beszámolókra hivatkozva azt írta: a verőcei rendezvényen olyan rasszista beszédek és mondatok hangzottak el "amelyek azonnali hivatalos és jogszerű beavatkozást követelnek". Azt hangoztatták: egyetlen demokrata sem nézheti tétlenül, hogy embereket, közösségeket, kisebbségeket bélyegezzenek meg, és a legrosszabb korszakokat idéző antiszemita kirohanásokat engedjenek meg maguknak szélsőjobboldali szervezetek és politikusok.
A Hetek című hetilap internetes oldalán található írás szerint "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón, ahová előzetes bejelentés alapján érkeztek egy helyszíni riport elkészítése céljából".
A beszámoló szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját. A tudósítók arról számoltak be, hogy az országgyűlési képviselő azt mondta nekik: olyan területre tévedtek, ahol vége a demokráciának, és ott azt tehetik velük, amit akarnak. Az idézet szerint Zagyva György Gyula egyebek mellett úgy fogalmazott: "lehúzhatnánk a gatyátokat, és meg...nánk titeket, ha innen kikerülnétek, senki sem hinné el".
Az újságírók beszámoltak arról is, hogy a látogatásuk idején a táborban egy olyan előadást tartottak, melynek a "zsidó médiapolitika Magyarországon" volt a címe. Közlésük szerint itt olyan idézetek hangzottak el, mint hogy "a zsidó a hazugság nagymestere", "a zsidó a megrontás klasszikus démona", a "a zsidó akkor a legveszélyesebb, ha kereszténynek mondja magát". Az MTI megkeresésére a Jobbik későbbre ígért tájékoztatást.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite