2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj sótárolót építenek Salgótarjánban

Magyar Közút: elkészült az ország egyik legnagyobb sótárolója


Nagy kapacitású sótárolót épített Veszprémben mintegy 144 millió forintból a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Salgótarján

A társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretében jelentős technológiai fejlesztéseket hajtanak végre üzemmérnökségi ingatlanjaikon. A program első beruházása - amelyet tavaly októberben kezdtek - Veszprémben valósult meg.

A fejlesztési program teljes költségvetése közel 3 milliárd forint, amelyből mintegy 890 millió forintot tesz ki az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló támogatás, a fennmaradó összeget a Magyar Közút állja a saját költségvetéséből.

A társaság hat üzemmérnökségén, Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban, Mohácson és Veszprémben új sótárolókat épít.

A mintegy 2500 tonna kapacitású veszprémi sótároló 1155 négyzetméter alapterületű. Mivel jelentős mennyiségű só halmozható fel a tárolóban, így a téli időszakban megkönnyíti a folyamatos síkosságmentesítő anyagellátást. A csarnoképületet megfelelő korrózióvédelemmel látták el a só- és párakicsapódás ellen - olvasható a közleményben.

Új sótárolót építenek még Lentiben és Salgótarjánban, emellett a kaposvári, a mohácsi és a kisbéri beruházások közbeszerzési eljárásait is hamarosan elindítja a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2014-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite