2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonÚj termékekkel bővülhet a nemzeti dohányboltok palettája

Új termékekkel bővülhet a nemzeti dohányboltok palettája

A hatályos törvényi előírásoknak megfelelően a trafikokban dohánytermékek, dohányterméket kiegészítő termékek és szerencsejáték termékek forgalmazhatóak ez év július 1-jétől, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. azt javasolja, hogy e termékek mellé hírlap, ásványvíz, égetett szesz, kávé, energiaital és üdítő is kerülhessen a polcokra .

cigi


A társaság szerdai közleménye szerint a javaslattal kapcsolatos döntésekről hamarosan tájékoztatja az érintetteket és a médiát.
A közlemény emlékeztet: a nemzeti fejlesztési miniszter a magyar állam nevében a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi vonatkozó törvény alapján nyilvános pályázatot írt ki a dohánytermék-kiskereskedelmi monopóliumának koncessziós szerződéssel történő átengedésére. A törvény szerint 2013. július 1-jétől a nemzeti dohányboltokban biztonságosan, ellenőrzött keretek között lehet majd dohányterméket vásárolni.


A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázat kiírását és a beérkező pályázatok kezelését, valamint a koncessziós szerződések megkötését a miniszter a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. közreműködésével bonyolítja le.
A jogosultság elnyeréséhez koncessziós pályázaton kell részt venni, amelynek anyagát december 15-én tette közzé a magyar állam és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.


A közlemény szerint a társaság a kiírás közzétételétől figyelemmel kíséri és elemzi a dohánypiaci ágazat és a fogyasztók által a témával kapcsolatban felvetett javaslatokat és problémákat. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. fontosnak tartja, hogy a dohányboltot 2013. július elsejétől üzemeltetők a fiatalkorúak védelmét szem előtt tartva, a működési előírások szerint, megfelelő termékpalettával tudjanak a piacon megjelenni úgy, hogy vállalkozásuk hosszú távon versenyképes legyen. A cég ezért egyeztetéseket kezdeményezett a jogalkotóval, melynek során javaslatot tett a törvény alapján forgalmazható termékek körének bővítésére.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite