2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj tulajdonos a Delphi balassagyarmati kompresszorgyáránál

Új tulajdonos a Delphi balassagyarmati kompresszorgyáránál


A Mahle tulajdonába kerül a Delphi Automotive termál üzletága, így a balassagyarmati gyára, a Delphi Thermal Hungary Kft. is, amelynek működésében nem lesz változás a társaság HR-menedzsere szerint.

delphi

Képünk illusztráció!


Papp Péter az MTI-t kedden arról tájékoztatta, hogy a február 19-én bejelentett tranzakció várhatóan 2015 harmadik negyedévében zárul le, ekkortól érvényes a tulajdonosváltás. A cég vevői megmaradnak, őket a tulajdonosváltás után is ugyanabban a minőségben kell ellátni termékekkel és szolgáltatásokkal, mint korábban - jelezte Papp Péter.


A Delphi üzletágának felvásárlásával járműipari pozícióját kívánja erősíteni a német Mahle csoport, amely a termál rendszerek egyik vezető beszállítója. Az üzlet a Delphi 3 európai gyárát, az amerikai és ázsiai termelő egységeket, az Egyesült Államokban és Luxemburgban működő fejlesztőközpontokat érinti - erősítette meg az autopro.hu portál információját a HR-menedzser.


A gyárak a hűtés és a légkondicionálás területén foglalkoznak tervezéssel és gyártással. A nyugat-nógrádi kompresszorgyár HR-menedzsere által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a tranzakció értéke körülbelül 727 millió dollár. A Delphi termál divíziója 2014-ben 1,6 milliárd dollár értékesítési eredményt ért el. A vásárlással nagyjából 6700 alkalmazott kerül új tulajdonoshoz.


A Delphi balassagyarmati gyára légkondicionálókhoz szükséges kompresszorokat állít elő európai gépjárműgyártóknak. A 14 ezer négyzetméteres területű gyár 2002 júniusa óta működik Balassagyarmaton, 900 embert foglalkoztat. A cég az árbevételre vonatkozó adatot nem közölt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-03-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite