2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj turistalétesítmények a salgótarjáni hegyekben

Új turistalétesítmények a salgótarjáni hegyekben


Új erdei tornapályát és interaktív tanösvényt épített ki, valamint fából készült erdei padokat, asztalokat, esőbeállókat, állatfigurákat és kerékpártárolókat telepített Eresztvénybe a Salgótarjáni Helyi TDM Közhasznú Egyesület - közölte Palásthy Tamás, a szervezet elnöke az MTI-vel csütörtökön.

erdei_tanpalya_st


Az önkormányzat, az Ipoly Erdő Zrt. a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület és a Novohrad-Nógrád Geopark segítségével megvalósított fejlesztésekről szólva elmondta, hogy a több mint húsz éve épült erdei tornapálya évekkel ezelőtt teljesen tönkrement Eresztvényben. A megújult pályán gimnasztikai és erősítő gyakorlatokat végezhetnek a vállalkozó kedvű túrázók - tette hozzá Palásthy Tamás.


Megjegyezte, hogy a tíz állomásból álló interaktív ismeretterjesztő tanösvény, amelyet elsősorban a fiatalabb korosztálynak szánnak, a környék természeti és történelmi értékeit mutatja be. Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP), Salgótarján polgármestere hozzáfűzte: a helyi TDM-szervezet tavaly indult pályázati programjának összköltsége 56 millió forint, amelyhez közel 48 millió forintot nyertek. A több mint nyolcmilliós pályázati önrészt a város önkormányzata, a Salgótarján Helyi TDM szervezet, illetve az Ipoly Erdő Zrt. állta.


A projekt keretében kilátó is épül tavasszal Rónafalunál a Medves-fennsíkon, és kitáblázzák a salgótarjáni hegyekben a gyalogos- valamint hegyikerékpáros túraútvonalakat is.


Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Facebook

 

2013-10-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite