2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj turisztikai pályázat Észak-Magyarországon

Új turisztikai pályázat Észak-Magyarországon


A Gyógyító Magyarország program keretében 420 millió forintra pályázhatnak az észak-magyarországi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetek és a turisztikai klaszterek október 15-ig - jelentette be Kormány Krisztián, a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője szerdán Salgótarjánban.

Becsó Zsolt004


Az ügyvezető elmondta, hogy a pályázók az elszámolható költségek legfeljebb 85 százalékát nyerhetik el. Termékfejlesztésre, turisztikai információs rendszerek működtetésére, marketingre, szemléletformálásra és a monitoringra, fogyasztói elégedettség mérésére, valamint az infrastruktúrafejlesztésre és az eszközbeszerzésre kaphatnak támogatást.


Kormány Krisztián hozzátette: a 420 millió forintot három fő keretre osztották. Eszerint 170 millió forintot különítettek el a helyi, 100 milliót a térségi TDM szervezeteknek, és 150 milliót a turisztikai klasztereknek. Mint hangsúlyozta, csak regisztrált TDM szervezetek adhatnak be pályázatot, turisztikai klaszterek közül pedig azok, amelyek a gyógy- és egészségturizmus, lovas és borturizmus, öko- és aktívturizmus, illetve örökség alapú kulturális turizmus területén működnek.


A helyi TDM-ek 20-50 millió, a térségi szervezetek 50-100 millió, míg a klaszterek 10-100 millió forint közötti összegre pályázhatnak - tette hozzá. Becsó Zsolt, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke az Új Széchenyi Terv eredményeit ismertette az Észak-Magyarországi Operatív Program vonatkozásában. Elmondta, 2011 januárjától 1100 milliárd forintos fejlesztési forrást tartalmazott az Új Széchenyi Terv, ez az észak-magyarországi régióban 90 milliárd forintnyi pályázati forrás megnyitását jelentette.


A vállalkozás, az egészségipar, a zöldgazdaság, a foglalkoztatás, a közlekedés és a tudományinnováció területén 25 pályázat jelent meg a régióban. Az elnök Nógrád megye szempontjából örömtelinek nevezte, hogy amíg 2011 előtt a regionális szinten elérhető források alig több mint 11 százaléka jutott Nógrádba, addig most már 15 százalék. Becsó Zsolt arra is kitért, nem volt olyan kiírás, amelyre Nógrádból ne érkezett volna pályázat, és olyan sem, ahol ne nyertek volna nógrádiak.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite