2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban

Új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban


Kempingbuszokat gyártó új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban kedden. Az egymillió eurós beruházást saját forrásból és az anyavállalat támogatásával valósította meg a Knaus Tabbert Kft., hogy erősítse részesedését a kempingbuszok európai piacán.

lakokocsigyar

Az 1400 négyzetméteres régebbi gyártócsarnok átépítésével kialakított új részleget és a 800 négyzetméteres új logisztikai csarnokot Michael Tregner, a Knaus Tabbert konszern műszaki ügyvezető igazgatója adta át. Elmondta: a cél az, hogy Európa legmodernebb és legjobban szervezett lakóautógyára legyen a nagyoroszi.

Botka József, a nagyoroszi Knaus Tabbert Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az üzemcsarnokban új technológiát helyeztek el. A kocsik egy sínrendszeren gördülnek, amelyet egy speciálisan szabályozott vezérlésű szállítószalag mozgat. Így automatikusan beállíthatók a gyártási ütemidők, a munkahelyeket pedig úgy alakították ki, hogy a szerelőállásokhoz optimalizálva csatlakozzanak az előkészített bútorelemek és más beszerelésre váró anyagok.

Az új üzemcsarnokban a megrendelések függvényében 60-100 ember dolgozik, a beruházás 30 új munkahelyet teremtett.

A Knaus 1993 óta gyárt lakókocsikat Nagyorosziban. A német anyacég csődje miatt 2008-ban átmenetileg leállt a termelés, majd 2009 januárjától a Knaus konszern vagyona, vagyis két németországival együtt a Nógrád megyei gyár a holland HTP Investments tulajdonába került.

A 300 embert foglalkoztató nagyoroszi gyárban ebben az évben 1630 darab kempingbuszt és mintegy 2000 lakókocsit állítanak elő. 2012-re 3 milliárd forintos árbevétellel és 100-120 millió forintos eredménnyel számolnak.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite