2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj vagyonfelügyelőt rendeltek ki a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez

Új vagyonfelügyelőt rendeltek ki a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez


Új vagyonfelügyelőt rendelt ki a bíróság a csődeljárás alatt álló salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez - a Balassagyarmati Törvényszék végzését a Cégközlöny tette közzé.

palocker


A bíróság a csődeljárás megindításakor a budapesti Pro Bonum Gazdaságszervezőt jelölte ki vagyonfelügyelőnek. A közlemény szerint a kft.-t a névjegyzékből való törlés miatt hivatalból felmentette, és új vagyonfelügyelőként a salgótarjáni Novent Felszámoló és Gazdasági Szaktanácsadó Kft.-t rendelte ki a törvényszék. A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, Nógrád megye legnagyobb munkáltatójánál 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást.


A végzés közzétételétől az adóst 120 napig fizetési moratórium illette meg. Két hitelezői tárgyalás is lezajlott azóta, és a másodikon a hitelezők hozzájárultak a fizetési haladék időtartamának meghosszabbításához 75 nappal. A bíróság így januárban meghosszabbította a fizetési moratóriumot, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. április 6-ig tovább folytathatja a tárgyalásait a hitelezőkkel. Amennyiben nem jutnak megállapodásra, a bíróság megszüntetheti a csődeljárást, és elrendelheti a felszámolást.


A csődeljárás előtt még 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyeknek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.


A CBA Kereskedelmi Kft. tavaly szeptember közepén kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t. Az utóbbi által üzemeltetett üzletek döntő többsége bezárt.

 

Forrás: MTI

 

2017-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite