2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚj vasszerkezet-gyártó csarnokot épített Bátonyterenyén a Flex-Coop Kft.

Új vasszerkezet-gyártó csarnokot épített Bátonyterenyén a Flex-Coop Kft.


Európai uniós támogatással épített új üzemcsarnokot a Flex-Coop Kft. a Nógrád megyei Bátonyterenyén, a fejlesztés eredményeként várhatóan húsz új munkahelyet teremtenek - közölte a társaság ügyvezetője az MTI-vel.

bterenye

Sólyomi Zoltán ismertette: a 248,9 millió forintos beruházáshoz 149,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Flex-Coop Kft. az Új Széchenyi Terv Keretében a "Telephelyfejlesztés támogatása Észak-Magyarországon" című pályázaton.

Hozzátette: ezzel a cég legnagyobb kapacitású vasszerkezet-gyártó üzemét hozták létre, így több rendelést tudnak teljesíteni, és gyártmányválasztékukat is bővítik. Előbbre lépnek a csarnokok vázszerkezeteinek, nagyméretű egyedi gépek, szélgenerátorok, vagy solar pozicionálók gyártásában és szerelésében, és a jövőben a speciális szállítópálya görgők mellett komplett szállítószalagokat is előállítanak.

Célcsoportjuk a bányaipar, az erőművek, a biomassza-, szemes termény és zúzalékfelhasználók - tette hozzá.

Sólyomi Zoltán közölte: a beruházás részeként egy 12,5 tonna kapacitású darupályát is létesítettek az új csarnokban, így meg tudják oldani a - többek között tengeri szállításokhoz szükséges - konténeres rakodást is.

A Flex-Coop Kft.-t 1995-ben alapították, fő tevékenysége anyagmozgató rendszerek tervezése, gyártása és szerelése. A cég több nemzetközi nagyvállalat - mint például az Electrolux Lehel Kft., Sealed Air Kft., Henkel Magyarország, Richter - beszállítója.

2007-ben vezették be a speciális - szélsőséges üzemi körülmények között is hosszú élettartamú - műanyag bevonatú görgőtípus gyártását; a termék többéves megbízható működést produkált Dél-Afrika bányáiban.

A kft. adózott eredménye 2012-ben 63,5, tavaly 38,5 millió forint volt. A múlt évben 725,3 millió forintos nettó árbevételt értek el, ebből mintegy 250 millió forint volt az exportértékesítés.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-10-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite