2020. szeptember 25., péntek - Eufrozina
Keresés a tartalomban
Test és lélekÚj vírus-halvaszületések influenza miatt!

Új vírus-halvaszületések influenza miatt!

Nagyobb volt a kockázata a csecsemők halvaszületésének azoknál a brit kismamáknál, akik megfertőződtek az újinfluenza-vírussal 2009-ben - állapította meg egy tanulmány.

infulenza

A fertőzött kismamák csecsemőinek halálozási aránya ötször magasabb volt a normálisnál és esetükben a koraszülés kockázata is nagyobb volt. Az Oxfordi Egyetem perinatális - késői magzati, illetve hatnapos korig történő csecsemőhalál - járványtannal foglalkozó részlegének tanulmánya minden olyan brit kismama esetét megvizsgálta, akit 2009 szeptembere és 2010 januárja között szállítottak kórházba újinfluenza-fertőzés miatt.

A 256 fertőzött kismama csecsemői közül heten a születésük előtt, hárman nem sokkal utána haltak meg - olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldalán (www.bbc.co.uk). Ez azt jelenti, hogy a fertőzött kismamák esetében 39 - születés előtti, vagy nem sokkal utáni - csecsemőhalál jut ezer születésre, míg a nem fertőzött anyáknál ugyanez az arány hét az ezerhez.

A brit Egészségvédelmi Hivatal (HPA) adatai szerint a szigetországban nagyon kevés kismama oltatta be magát az újinfluenza ellen. Az asztmához hasonló problémák miatt a magas kockázati csoportba tartozó várandós nőknek valamivel több mint a fele, míg a komoly egészségügyi problémáktól mentes kismamáknak csak a 36,6 százaléka kapott oltást.

Az egészségügyi dolgozók egyet értenek abban, hogy az influenzaszezon közeledtével a kismamáknak feltétlenül fel kellene keresniük a háziorvosaikat, hogy megkapják a védőoltást. A brit egészségügyi minisztérium védőoltásért felelős részlegének vezetője, David Salisbury szerint a kismamák beoltása azért fontos, mert náluk nagyobb valószínűséggel léphetnek fel komplikációk az influenza következtében.

"A vakcina a terhesség bármely szakaszában beadható. Korábbi tanulmányok pedig azt is kimutatták, hogy a beoltott édesanyák átadnak némi +védelmet+ a babáknak, amely a születést követő első pár hónapban is érezteti a hatását".


Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite