2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
NagyvilágUkrajnai tüntetések - Lemondott a kijevi rendőrfőnök

Ukrajnai tüntetések - Lemondott a kijevi rendőrfőnök


Lemondott vasárnap a kijevi rendőrfőnök, Valerij Koriak, mert a rohamrendőrség az előző nap "túlzott erőt" vetett be kormányellenes tüntetőkkel szemben - adta hírül a CNN amerikai hírtévé az ukrán rendőrség közlésére hivatkozva.

ukrajnai_tuntetesek


Az incidens szombaton hajnalban történt a Függetlenség téren. Több száz fős - zömmel egyetemistákból álló - tüntető tömeget gumibotokkal vertek és rugdostak rohamrendőrök, szemtanúk szerint olyanokat is, akik menekülni próbáltak és semmiféle ellenállást nem tanúsítottak a tömegoszlatással szemben. A kijevi mentőszolgálat főorvosa szerint a tüntetők közül 35-en kértek orvosi segítséget, közülük hét kórházi ellátásra szorult. A belügyminisztérium szerint 12 rendőr is megsérült a központi téren. A hatóságok 35 tüntetőt őrizetbe vette, de még aznap elengedték őket.


A kijevi rendőrség azzal magyarázta a hajnali tömegoszlatást, hogy a demonstráció akadályozta a főváros újévi fenyőfája támasztószerkezetének a felépítését. Viktor Janukovics ukrán elnök szombaton napközben közzétett internetes közleményében felháborítónak minősítette a történteket.


"Mélységesen felháborítanak azok az események, amelyek az éjszaka a Szabadság téren történtek. Elítélem azokat a cselekményeket, amelyek összetűzéshez és az emberek szenvedéséhez vezettek" - írta Janukovics, azt ígérve, hogy a történtekért felelősek meg lesznek büntetve. Janukovics ugyanakkor a közleményben nem nevezte meg a rendőrséget, mint az erőszak felelősét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite