2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeUniós forrásból fejleszt az Óbudai Egyetem Salgótarjánban

Uniós forrásból fejleszt az Óbudai Egyetem Salgótarjánban


Négy régiót érintő, komplex intézményi fejlesztések valósulhatnak meg 1,21 milliárd forintból az Óbudai Egyetem jelenlegi és jövőbeni képzési helyein.

salgotarjan11


A felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Óbudai Egyetem konzorciumi vezetésével megvalósuló projekt kiemelt célja, hogy növelje a felsőfokú végzettség megszerzését, különösen a hátrányos helyzetű tanulók körében, elősegítse az oktatás különböző szakaszai közötti átmenetet és erősítse a képzési portfóliók munkaerő-piaci relevanciáját.


A 2020. május 31-ig, az Európai Unió támogatásával megvalósuló program összesen 1,215 milliárd forintot biztosít felsőoktatási szolgáltatások minőségének fejlesztésére. A munkák érintik az Óbudai Egyetem képzési székhelyét, telephelyeit a Közép-Magyarországi régióban, Budapesten, valamint a Közép-Dunántúli régióban, Székesfehérvárott, az Alba Regia Műszaki Kart


A fejlesztési célok között szerepel új telephely létrehozása a területi lefedettség bővítése érdekében az Észak-Magyarországi régióban, Salgótarjánban. Emellett a közösségi felsőoktatási képzési központhoz kapcsolódó szolgáltatásfejlesztést is megfogalmazták szintén a területi lefedettség bővítése érdekében az Észak-Alföldi régióban, Kisvárdán.


Mint írták, a program jelentősen hozzájárul az Óbudai Egyetem által nyújtott felsőoktatási szolgáltatások hozzáférhetőségének javításához, valamint elősegíti a hallgatók vállalkozói készségeinek és képességeinek fejlesztését. Ezzzel is növelni szeretnék a szakember-utánpótlási igények kielégítését a képzésekkel érintett területeken.


A projekt megvalósításakor hangsúlyos szerepet kap a versenyszféra bevonása a gyakorlatorientált oktatásba, a gazdasági szereplőkkel, különösen a kis- és középvállalkozásokkal való kapcsolatok fejlesztése.


Forrás: MTI

2017-09-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite