2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeUniós támogatásból képzik a Nógrádi rendőröket

Uniós támogatásból képzik a Nógrádi rendőröket


rendőrAz Államreform Operatív Program keretében „A jogalkalmazás javítása" című kiírásra a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot nyújtott be „A Nógrád megyei rendészeti szervek dolgozóinak képzése a kifogástalan jogalkalmazás érdekében" címmel. A projekt megvalósítására 15 millió 204.210 forint támogatást biztosít az Európai Unió az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával. A támogatás a projekt teljes költségét fedezi, azaz úgynevezett önrészt nem kell a Főkapitányságnak biztosítania.


A projekt időtartama 2010. november 1. és 2011. október 31. közötti időszak. Ez alatt az időtartam alatt három jogszabály módosításával kapcsolatos képzéseket fogunk megvalósítani, nevezetesen a közúti közlekedésről , a Büntető törvénykönyvről és a szabálysértésekről szóló törvények módosításával kapcsolatos képzéseket. A pályázat tárgyát képező jogszabályokhoz kapcsolódóan kompetens szakembereink tananyagokat is készítenek, melyek a széles nyilvánosság számára is elérhetőek lesznek a internetes oldalon.


Az Államreform Operatív Program „A jogalkalmazás javítása" elnevezésű konstrukciója elsősorban a központi államigazgatási és igazságszolgáltatási szerveket célozta meg, a rendőrség, mint hatósági jogkörrel rendelkező szervezet csak külön feltételek teljesítésével pályázhatott. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az előbb említett nehézségek ellenére is kidolgozta projektjét, mely országos viszonylatban a rendőrség intézményei közül egyedül kapott támogatást.


Az utóbbi időben számos jogszabály módosítása történt meg, mely módosításokkal a rendőrnek, mint jogalkalmazónak feltétlenül tisztában kell lennie. A pályázat költségvetése lehetővé teszi, hogy a nógrádi rendőrök ez irányú képzése európai uniós színvonalon valósuljon meg.


A pályázat nyitó rendezvényére 2011. január 12-én 10:00 órától került sor a sziráki Kastély Hotelben. A megye rendőri vezetőin túl a meghívottak körét alkották a rendőrséggel együttműködő intézmények - Ügyészség, Bíróság, Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata - képviselői.


A konferenciát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Dr. Mihály István r. ezredes, rendőrségi főtanácsos nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Kiemelendő Dr. Gratzer Gábor r. alezredes, a Belügyminisztérium Jogszabály-előkészítési és Kodifikációs Főosztálya munkatársának „Új szakpolitikai irányvonalak" címmel tartott előadása, melyben kifejtette a szabályozás alapjául szolgáló társadalmi környezet jellemzőit és az elérni kívánt célokat.


Hasonlóan magas színvonalú volt Dr. Tardy Jánosnak, az Európai Természetvédelmi Központ alelnökének „A természetvédelem társadalmi környezete - adottságok, lehetőségek és korlátok Magyarországon" című előadása. Mint ismeretes, az európai uniós pályázatok kötelező eleme a környezetvédelem. A címzetes egyetemi tanár neve és munkássága a természetvédelemmel foglalkozók körében közismert. Jelen előadásával is láthatóan lebilincselte a hallgatóságot, s reményeink szerint elgondolkodásra, cselekvésre késztette őket.

 

Forrás: police.hu/Nógrád24.hu

2011-01-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite