2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÜnnepi programok Nógrád megyében

Ünnepi programok Nógrád megyében


Salgótarjánban 16 órakor koszorúzási ünnepség és közös imádság kezdődik a Szent István téren, ünnepi köszöntőt mond majd Dóra Ottó polgármester, a műsorban közreműködnek a Zenthe Ferenc Színház művészei. A Fő téren 17 órakor kezdődnek a kulturális programok, a szabadtéri színpadon fellép majd a Bon-Bon, a Viganó és az Ifjú Nógrád Táncegyüttesek, 20 órától Péter Szabó Szilvia ad koncertet, majd fél tízkor tűzijáték zárja az ünnepet.

Szent Korona

Balassagyarmaton 10 órakor ünnepi műsor kezdődik a Vármegyeháza dísztermében, melynek részeként sor kerül a kenyérszegésre is. 16 órától szórakoztató programokra várják a lakosságot a Civitas Fortissima térre, ahol különbözős táncos és énekes produkciókat láthatnak majd, többek között Soltész Rezső is fellép majd 18 órától.

Szécsényben 10 órától ünnepi szentmise kezdődik, majd 11 órától koszorúzási ünnepséget tartanak a Szent Erzsébet téren. Este nyolc ótáról a Várkertben a Dzsungel Könyve című musicalt láthatják az érdeklődők.

Bátonyterenyén a Maconkai Búcsú programjaira 10 órától várják az érdeklődőket a maconkai Szent István Király Római Katolikus Templom környékére. A szentmisét és ünnepi körmenetet követően a nap során hagyományőrzők lépnek fel.

Pásztón a Romkertben 9 órakor szabadtéri szentmisével kezdődnek a programok, a sztárvendég délután Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar lesz.

Rétságon délelőtt fél tíztől szabadtéri istentiszteletet tartanak a templomkertben. A nagyparkolóban délután 17 órától kezdődő kulturális programban többek között a Theatrum Hungaricum előadásában láthatja majd a közönség Az Államalapító című történelmi játékot, majd az este során táncosok és mulatós műsor következik, végül pedig 22 órakor tűzijáték zárja a napot.


Forrás: radiofocus/NOGRAD24

 

 

2015-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite