2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÜres lakás robbant fel Bátonyterenyén, az épület lakhatatlanná vált + VIDEO

Üres lakás robbant fel Bátonyterenyén, az épület lakhatatlanná vált


Csak egy kutya volt abban a lakásban, amelyikben gázrobbanás történt szerdán a Nógrád megyei Bátonyterenyén. Az alsó szomszéd, egy 33 éves nő szenvedett könnyebb sérülést. A 14 lakásos épület lakhatatlanná vált, de ideiglenesen a szomszédos épület is alkalmatlan a visszaköltözésre - közölte közös sajtótájékoztatóján a rendőrség és a katasztrófavédelem.

robbanas_ligetutbt


A Liget út 24. számú háromszintes épület egy második emeleti lakásában történt a robbanás, a lakás utcafronti fala kidőlt - mondta Dankóné Nagy Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Egy 33 éves nőt könnyű sérüléssel szállítottak kórházba, és mint Lengyel Tamás városi kapitány elmondta, a nő az alsó szomszéd. Az a lakás, ahol a robbanás történt, üres volt, egyedül a kutya volt bent, az állat karcolásokkal úszta meg a balesetet - tette hozzá.

 

robbanas_ligetutbt001


Berecz György megyei katasztrófavédelmi igazgató és Noskó Zsolt szóvivő arról adott tájékoztatást, hogy a mentőkutyával szintenként átvizsgált 24. és 22. számú épületekben lezárták az áramot és a gázt, a 33 éves nőn kívül más nem sérült meg. A 24. számú épületben mind a 14 lakás lakhatatlanná vált, ez 30 embert érint, a szomszédos 22. számúban pedig 27-en nem tudnak egyelőre visszaköltözni lakásaikba.

 


Nagy-Majdon József (Fidesz), Bátonyterenye polgármestere elmondta: minden lakó elhelyezését meg tudják oldani, és felmérik majd, kinek van biztosítása. Azt már tudják, hogy a társasháznak van - tette hozzá. Bátonyterenyén szakértők bevonásával jelenleg is tart még a helyszíni szemle, a vagyonvédelemről éjszaka a rendőrök gondoskodnak.


Azt egyelőre nem tudják, mi okozta a robbanást, a helyszínen tűzvizsgáló is dolgozik, de a vizsgálat napokig is eltarthat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite