2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonUszítással vádolja a Jobbikot az MCF

Uszítással vádolja a Jobbikot az MCF


gyongyospata001Az MCF szerint szándékos politikai manipuláció történt Gyöngyöspatán. Kolompár Orbán uszítással és káoszkeltéssel vádolja a Jobbikot.


Kolompár Orbán uszítással és káoszkeltéssel vádolja "szimbolikusan" a Jobbikot a Gyöngyöspatán kialakult helyzet miatt; az MCF Roma Összefogás Párt elnöke azt mondta, feltevésük szerint szándékos politikai manipuláció történt a településen.


"Valaki ott felhergelte a helyi lakosságot és szándékosan feszültséget szított a romák és nem romák között" - fogalmazott Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat volt elnöke. Szavai szerint a Jobbik "megcsinálta azt a káoszt, amely majdnem polgárháborúvá alakult". Ezért az MCF Roma Összefogás Párt "szimbolikusan elveszi" a Jobbiktól a mentelmi jogát, és "szimbolikusan vádolja" szándékos uszítással, káoszkeltéssel, valamint a roma közösség elleni izgatással.


Kolompár Orbán felszólította a Jobbik vezetését, hogy "hagyjon fel uszító magatartásával". Hangsúlyozta, hogy a roma társadalom nem lehet áldozata "az egyes felelőtlen pártok politikai haszonszerzésének". Hozzátette: pártjuk szerint a kormány későn lépett az ügyben, "hagyta elfajulni az eseményeket".


Az MCF elnöke közölte, azt kérik Orbán Viktor miniszterelnöktől és Pintér Sándor belügyminisztertől, vizsgálják meg annak lehetőségét, miként lehetne a parlamentben egy független vizsgálóbizottságot felállítani, amely azt vizsgálná: a Jobbik sértett-e törvényt azzal, hogy "folyamatosan uszít" az országban és káoszt teremt roma és nem roma emberek között.
Mint mondta, ha a vizsgálóbizottság megállapítaná, hogy a Jobbik törvényt sértett, akkor a párt országgyűlési képviselőinek mentelmi jogát függesszék fel és indítsanak ellenük büntetőeljárást.


Kolompár Orbán megjegyezte, bízik abban, hogy a Jobbik átgondolja "beteges ámokfutását" és a kormány megteszi a békéhez szükséges lépéseket.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite