2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeUszoda és több tornaterem épül Nógrád megyében

Uszoda és több tornaterem épül Nógrád megyében


Öt sportlétesítmény épül Nógrád megye nyugati részén: Balassagyarmaton uszoda, Nagyorosziban, Nézsán, Szécsényben és Varsányban pedig tornaterem. A beruházások az idén kezdődnek a köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program keretében - jelentette be Balla Mihály fideszes országgyűlési képviselő szerdán Balassagyarmaton sajtótájékoztatón.

balla_mihaly

A létesítményeket a tankerületeken keresztül az állam üzemelteti majd. A kormány a jövő héten egyeztet a települések vezetőivel a részletekről, így a létesítmények helyéről, méretéről és a megvalósítás üteméről - közölte a kormánypárti politikus.
A képviselő ismertette: a helyszínek kiválasztása előtt a kormány azt mérte fel, hogy hol vannak sportlétesítmény-fejlesztési hiányosságok.

Példaként mondta, hogy Nagyorosziban 140 iskolás tanul, és csak tornaszobájuk van, vagy Balassagyarmaton hatezer diák van, a vonzáskörzetben 15 ezer, de legközelebb Vácon, Nagykürtösön és Salgótarjánban van uszoda.

A létesítményeket 8 és 16 óra között a köznevelésben, ez időn túl a szabadidős tevékenységben, a tömeg- és versenysportban használhatják majd - mondta.

A sajtótájékoztatón Csach Gábor (Fidesz-KDNP), Balassagyarmat alpolgármestere azt mondta, nagy viták zajlanak a képviselő-testületben az ellenzéki és a kormánypártok között arról, hogy helyes volt-e a köznevelési reform. Úgy fogalmazott: ez a nap jó példája annak, hogy rendkívül jó döntést hozott a kormány, mert nem lehet az önkormányzatok felelősségére hagyni a köznevelést, így az egészség és a sport kérdését sem.

Balassagyarmaton soha nem lett volna uszoda, ha az állam nem vállalja a működtetését, mert a város ennek költségét nem tudná finanszírozni - tette hozzá az alpolgármester.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-03-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite