2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚtjára indult a Fogadj örökbe egy falut! Első falu Jobbágyi

Útjára indult a Fogadj örökbe egy falut! Első falu Jobbágyi


Útjára indult a Fogadj örökbe egy falut! elnevezésű programsorozat, amelynek első állomásán, a Nógrád megyei Jobbágyiban csaknem 200 önkéntes dolgozik az óvoda és az iskola szépítésén, fejlesztésén pénteken. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a programsorozat fővédnöke levélben üdvözölte a résztvevőket - tájékoztatta az MTI-t Jobbágyi polgármestere.

jobbagyi

Farkas Attila elmondta: július elején érkezett a hír, amely szerint Jobbágyit választották a kormányzati és vállalati szféra összefogásában elindított program első településeként.

Korábban már bejárták az intézményeket, felmérték, hogy mire lenne szükség és hétfőn már elkezdődtek az előkészületek - tette hozzá.

A helyi közösségépítő programhoz számos cég ajánlotta fel segítségét, így pénteken csaknem 200 önkéntes dolgozik a Fáy András Általános Iskola és a Kodály Zoltán Óvoda korszerűsítésén: parkosítanak, fákat ültetnek, rendbe teszik a tantermeket, tankerteket alakítanak ki, rendbe hozzák a sportpályát, az iskolának játszóteret, az óvodánál pedig szabadtéri színpadot építenek.

A jobbágyi önkormányzat természetesen megvendégeli segítőit, akiket tízóraival, ebédre babgulyással és lekváros buktával vártak, uzsonnára pedig krumplis laskával készültek.

Minden évben jó lenne ilyen segítség - mondta a polgármester.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége személyesen nem tudott részt venni az eseményen, de levelet küldött Jobbágyiba, amelyet fel is olvastak. Mint írta, az egyik legfontosabb társadalmi célt, a gyermekek nevelését szolgálja a közösségépítő kezdeményezés, amelyben a versenyszféra felajánlásai és az önkéntesek elkötelezettsége eredményesen kapcsolódhat össze az állami programokkal. Herczegh Anita nagyrabecsülését és elismerését fejezte ki a Fogadj örökbe egy falut! program résztvevőinek és szervezőinek.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-09-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite