2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÚtlezárások Nógrád megyében az árvíz miatt

Útlezárások Nógrád megyében az árvíz miatt


ketteszakadtutpaszton1Nógrád megyében Mátraalmás belterületén félpályás útzár van, Hasznos és Mátrakeresztes között teljesen lezárták az utat, az utóbbi szakaszt már javítják - tájékoztatta a közútkezelő csütörtökön Nógrád24.hu-t.


Mátraalmás belterületén beszakadt az út, emiatt a fél útpályát lezárták, súly- és szélességkorlátozást vezettek be, a szakaszt csak személygépkocsik használhatják.
A Hasznos és Mátrakeresztes közötti utat még kedden zárták le az útburkolat beszakadása miatt.


Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója csütörtökön arról tájékoztatta Nógrád24.hu-t, hogy a szakaszon megkezdték az ideiglenes helyreállítást. Ha az időjárás engedi, péntek délután befejezik a munkát, és megnyitják az utat a forgalom előtt félpályán, váltakozó irányban, minden jármű számára - mondta. Ha az esőzés lassítja a munkát, az út szombattól lesz járható.

Az útzár miatt jelenleg csak Heves megyén keresztül lehet eljutni a hasznosi víztározóhoz és a fölötte lévő Mátrakeresztesre.

Tovább romlott az áradások és esőzések miatt a vasúti közlekedés az országban, a Mávinform szerda délutáni tájékoztatása szerint több vonalon buszok közlekednek vonatok helyett, több helyen pedig csökkenteni kellett a szerelvények sebességét.

Both Ferenc sajtóügyeletes közlése szerint buszok közlekednek Dombóvár és Máza-Szászvár, Jászapáti és Vámosgyörk, Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely, Apc-Zagyvaszántó és Pásztó, Nógrádszakál és Ipolytarnóc, valamint Nógrádkövesd és Balassagyarmat között.

Csökkentett sebességgel közlekednek a szerelvények Dombóvár-Dombóvár-alsó és Taszár-Kaposvár, Szentlőrinc és Szigetvár, Hort-Csány és Vámosgyörk, Nyékládháza és Miskolc, Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, Sásd és Godisa, illetve Döbrögköz és Dombóvár állomások között. A vonatok általában 10-20 percet késnek. A MÁV további intézkedésig elfogadja a Volán-bérleteket és -menetjegyeket a vonatokon.

 

2010-06-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite