2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeUtolsó útjára kísérték Szojka Ferencet

Utolsó útjára kísérték Szojka Ferencet


Szombaton délelőtt a salgótarjáni köztemetőben kísérték utolsó útjára Szojka Ferencet, az 1954-es világbajnokságon ezüstérmes magyar labdarúgó-válogatott tagját.

Szojka Ferenc


A hazai szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az MLSZ nevében Berzi Sándor alelnök, Csiki Károly versenyigazgató, valamint Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás védője helyezett el koszorút Szojka Ferenc síremlékénél. A búcsúztatón gyászbeszédet mondott Buzánszky Jenő, valamint az SBTC nevében Csongrády Béla, illetve Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere, valamint Barna János, a Nógrád megyei önkormányzat alelnöke


Szojka Ferenc 1931. április 7-én született Salgótarjánban, pályafutása során kizárólag szülővárosa egyesületeiben - előbb a Salgótarjáni SE-ben, majd 19 éves korától az SBTC-ben - futballozott. A kiváló jobbfedezet 324 NB I-es mérkőzésen lépett pályára csapatában, 1956-ban az év labdarúgójává választották, 1966-ban fejezte be futballista karrierjét. 1954 és 1960 között 28 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, és egy gólt szerzett címeres mezben, 1955-ben, a svédek ellen 7-3-ra megnyert találkozón. Tagja volt a helsinki olimpián aranyérmes együttes keretének, de nem lépett pályára a tornán. Részese volt az 1954-es svájci világbajnokságon elért második helyezésnek, a dél-koreaiak ellen 9-0-ra megnyert csoportmérkőzést végigjátszotta a tornán, majd négy évvel később szerepelt az 1958-as svédországi vb-n is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-09-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite