2020. január 20., hétfő - Sebestyén
Keresés a tartalomban

számológépA G20 tavaly októberi pittsburghi csúcstalálkozóján javaslatokat kért a Nemzetközi Valutaalaptól, de abban megosztott, hogy hasznos-e egy ilyen adó, és hogyan vegyen részt a pénzügyi szektor az állam bankmentő intézkedéseiben, ami az eredeti cél volt.

bank01A pénzügyi intézményekre kivetni tervezett bankadó "mélyreható módosítását" sürgette a Bloomberg jelentése szerint a magyar miniszterelnöknek és a gazdasági miniszternek küldött levelében az Európai Bankszövetség (EBF), amely úgy véli, hogy a "diszkriminatív" adókivetés több hitelező céget veszteségessé fog tenni, és gátolni fogja a gazdasági növekedést.

Pénz4A közép-kelet-európai valuták - köztük a forint - jelentősen gyengültek pénteken délelőtt amiatt, hogy Romániában az Alkotmánybíróság részben alkotmányellenesnek nyilvánította a bukaresti kormány és a parlament által elfogadott megszorító intézkedéscsomagot, az euró rövid idő alatt 286 forint fölé is erősödött.

Pénz2Meredek gyengülésnek indultak a déli órákban a térségbeli devizák. A forint 280 körüli euró jegyzésről 283 fölé, a zloty 4,07 körüliről 4,11-es euró jegyzés fölé, a cseh korona 25,71 körüliről 25,76-ra gyengült.

számológépAkár nyolcvanmilliárd forint is lehet az államkasszából kieső összeg, ha a parlament elé kerülő adócsomag-tervezetre rábólintanak a képviselők, olvassa el a részleteket itt.

Üzleti negyed - 2010.06.18

Pénz2Stabilizálódott a forint árfolyama pénteken este: nyolc óra előtt az eurót 279,53 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi kereskedelemben az előző késő esti 279,75 forinttal szemben. A napi csúcs 281,03 forint volt.

MunkanélküliBorsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében 7,3 százalékkal csökkent a munkanélküliség egy hónap alatt.

Üzleti negyed - 2010.06.16

Pénz01Az euró előző néhány napi erősödésének korrekcióját követve szerdán gyengült a forint a térség más devizáival együtt: az eurót délután négykor 280,2 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 279,01 forint után.

Tőzsde01A bankok szerint lényegesen módosítani kell a bankadó feltételrendszerét, mert az adó a tervezett formában negatív hatással járna a bankrendszerre és a reálgazdaságra is - közölte a Magyar Bankszövetség.

Üzleti negyed - 2010.06.15

számológépA FAO és az OECD elemzéséből kiderül, hogy alapvető élelmiszerek lesznek drágábbak, mint a kenyér, vagy a zöldségek, gyümölcsök.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite