2019. október 17., csütörtök - Hedvig
Keresés a tartalomban
Üzleti negyed - 2010.03.26

TőzsdeA Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 392,30 pontos, 1,57 százalékos csökkenéssel, 24.655,24 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 37,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A régiós és a nyugat-európai börzéktől eltérően egész nap estek az árfolyamok a Budapesti Értéktőzsdén, szakértők szerint a befektetők kivették az elmúlt napokban felhalmozott nyereségeiket.

Pénz01Elemzők szerint az MNB 25 bázispontos kamatcsökkentést hajt végre hétfőn. A forint, miután két héten keresztül szilárdan tartotta árfolyamát a 265 forintos euró jegyzési küszöb alatt, péntek délutánra ismét átlépte azt. Péntek délután négy órakor az eurót 265,33 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a csütörtök délutáni 263,89 forint után.

GázEmelkedik a földgáz ára április 1-jén, a lakosságot, a kisfogyasztókat és közüzemeket ellátó úgynevezett egyetemes szolgáltatói körben átlagosan 10,1 százalékkal nő a földgáz végfelhasználói ára - közölte a Magyar Energia Hivatal csütörtökön. A kormányszóvivő bejelentette, hogy meghosszabbítják a gáz- és távhőár-támogatási rendszert, az MSZP-s Szanyi Tibor pedig bejelentette, hogy indokolatlannak tartják az áremelést.

Üzleti negyed - 2010.03.24

BalatonHúsvétkor telt házra számítanak a balatoni szállodák, az előfoglalás alapján pedig úgy látszik, több külföldi jön, mint tavaly. A Balaton felértékelődését és az egész évben nyitva tartó szállodai koncepció sikerét mutatja, hogy a négycsillagos balatoni szállodák ismét telt házra számítanak húsvétkor - írja a Napi Gazdaság.

Üzleti negyed - 2010.03.23

MávHiába állította le a MÁV a forgalmat a mellékvonalakon, legtöbb leánya ugyanúgy bukik. Az anyavállalaton legfeljebb a MÁV Start segíthet. Szerény eredményt vár az idén a MÁV attól, hogy leállította 27 és fél mellékvonalának forgalmát: cégei többsége bukik az intézkedésen - írja a Népszabadság. A lap szerint a nyertes a MÁV-Start lehet, a személyszállító vasúti társaságot az év végén mégis 2011-es költségtérítése kifizetésének részleges előrehozásával tartanák életben.

Üzleti negyed - 2010.03.22

Elemzők szerint "nyoma sincs az egy évvel ezelőtti pániknak." Egy euró 263,33 forintot ért hétfőn reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. A forint továbbra is "meglepően erős" maradhat - idézett egy kereskedőt a DowJones hírügynökség.

Oszkó PéterAz ellenzéki párt szerint az államháztartási hiány április végére elérheti a kormány által egész évre tervezett mértéket, ezért úgy számolnak, hogy a tervezett 3,8 százalék helyett 7 - 7,5 százalék is lehet a hiány. Tévesnek nevezte Oszkó Péter pénzügyminiszter Varga Mihály csütörtöki állítását arról, hogy az államháztartási hiány várhatóan április végére eléri a kormány által egész évre tervezett mértéket, és megerősítette, hogy az első négy havi hiány valamivel az éves deficit 75 százaléka felett lehet. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke azt követően beszélt a hiányról, hogy az ellenzéki párt által létrehozott gazdasági tényfeltáró bizottság találkozott azzal a 29 közgazdásszal, akik tavaly november végén élesen bírálták a 2010-es büdzsét.

Görög zászlóA görög kormányfő szerint ez kell ahhoz, hogy a spekulánsok eltűnjenek. A görög kormányfő szerint országának határozott "megmentési tervre" van szüksége az EU-tól, hogy enyhüljön a Görögországra nehezedő piaci nyomás és csökkenjenek a hitelfelvétel költségei.

Üzleti negyed - 2010.03.18

PannonA társaság jelenleg a norvég Telenor 100 százalékos tulajdonában van. Telenorra változtatja nevét a Pannon mobilszolgáltató - értesült az MTI piaci forrásokból. A Pannon az MTI érdeklődésére semmilyen módon nem kommentálta az értesülést.

Üzleti negyed - 2010.03.17

PénzMár 262 forint alatt az euró! Egyre derűlátóbb piaci környezetben erősödik a forint: az eurót szerdán délután fél négykor 261,54 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délután négy órai 263,87 forint után. Szerdára virradóra a jegyzés kissé 263 felett mozgott a nemzetközi kereskedelemben.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite