2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban

Varga Mihály001A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatott tárgyalások során nem csak az lehet eredmény, ha meg tudunk állapodni - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős miniszter egy budapesti konferencián kedden.

tozsdeegySzeptemberben a kiskereskedelmi értékesítés volumene 3,1 százalékkal csökkent tavaly szeptemberhez képest, az év első kilenc hónapjában pedig 1,5 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.

Üzleti negyed - 2012.11.26

forintcsodEnyhén tovább gyengült a forint hétfő reggelre a nemzetközi piacokon a péntek esti jegyzésekhez képest a Standard & Poor's leminősítő döntése nyomán.

otpAz OTP Bank továbbra is aktív szerepet vállal a hazai lakossági hitelezésben, a bank iránti bizalom a válság alatt is fennmaradt, sőt, még erősödött is, annak ellenére, hogy a hazai hitelezési piac folyamatosan szűkül - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.

forintA takarékszövetkezetek több száz milliárd forint szabad forrással rendelkeznek ahhoz, hogy bővítsék hitelezésüket, az ehhez szükséges pénzügyi csatornák kiszélesítését segítheti, hogy a TakarékBankban 38,5 százalékos részesedést szerzett a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) - mondta Varga Antal, Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) ügyvezetője az MTI-nek.

Matolcsy György001Uniós főtárgyalónak jelölte ki Matolcsy Györgyöt nemzetgazdasági minisztert a kormány, feladata a 2014-2020-as költségvetés előkészítése lesz.

forintegyErősödött a forint csütörtökön délelőtt a főbb devizákkal szemben, az euró árfolyama 280 forint alá csökkent. Az eurót délelőtt 10 órakor 278,96 forinton jegyezték a bankközi kereskedésben, a reggeli 280,46 és a szerda esti 280,51 forintot követően.

Üzleti negyed - 2012.11.20

MOL001Visszautasítja a Mol Nyrt. a Sanader-ítéletben elhangzottakat, közölve: soha nem korrumpált egyetlen politikust sem, és nem adott pénzt azért, hogy megszerezze a horvát INA-ban az irányítási jogokat. A Központi Nyomozó Főügyészség keddi közleményében arra emlékeztet, hogy 2012 januárjában bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Mol-INA-ügyben.

Üzleti negyed - 2012.11.20

forintcsodErősödött kedd estére a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon. Este fél hét után nem sokkal 280,95 forinton jegyezték az eurót a késő délutáni 281,54 forintot és a reggeli 281,55 forintot követően.

fizetesekAz idei év első kilenc hónapjában a bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első kilenc hónapban 219 690 forint volt a bruttó átlagkereset a nemzetgazdaságban.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite