2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban
Üzleti negyed - 2012.05.28

forintcsodSzerényen erősödött a forint jegyzése hétfőn kora reggel a főbb devizákhoz képest a péntek esti árfolyamokhoz viszonyítva a nemzetközi bankközi kereskedelemben.

Üzleti negyed - 2012.05.25

forintegyPéntek estére tovább javult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a bankközi devizapiacon, a dollárhoz képest viszont enyhén romlott az árfolyam.

vihBiztosítónként több száz káresetet, és tízmillió forintos nagyságrendű kárkifizetést okoztak az utóbbi három nap viharai - tudta meg az érintett biztosítóktól az MTI.

adóAz Európai Bíróság ítélete nyomán több mint 250 milliárd forint jogosulatlanul visszatartott áfát kellett visszautalnia a magyar adóhatóságnak a vállalkozások részére, ezt kompenzálta az állam a visszautalási határidő meghosszabbításával, amely viszont rontja a cégek likviditását - közölte a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda az MTI-vel.

forintcsodAz euró késő este is minimálisan 300 forint fölött állt.

euro

Az euró árfolyamát a legutóbbi gyengülések nyomán sem terheli jelentősebb "eurófelbomlási kockázati prémium", ezért a közös valuta még további komoly mértékű gyengülése valószínű - jósolták csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Matolcsy György001"A pénzügyi tranzakciós illetéknek minden részeleme változhat még, az adófilozófiánk viszont nem. Eltökélt szándékunk, hogy a költségvetés bevételi oldalán forgalmi-fogyasztási adók segítségével megteremtsük a forrásokat az élőmunkát terhelő járulékok jelentős csökkentéséhez" - mondja Matolcsy György a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számában.

munkaeropiacSok változást hoz a Munka törvénykönyvéhez (Mt.) kapcsolódó átmeneti szabályokról szóló törvényjavaslat, amely várhatóan jövő héten kerül a kormány elé.

Üzleti negyed - 2012.05.23

forintcsodA forint árfolyama szerényen erősödött szerda kora estére az euróhoz, a frankhoz és a dollárhoz képest a délutáni jegyzéshez viszonyítva a bankközi devizapiacon.

bank01

A Raiffeisen Banknál a törvényben előírt határidőnél lényegesen korábban - május 29-étől - minden ingatlanfedezetes devizahitellel rendelkező ügyfél igényelheti a rögzített árfolyamú törlesztési lehetőséget - közölte a bank az MTI-vel szerdán.

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite