2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeUzsorásokat fogtak el Salgótarjánban a rendőrök-Videóval!

Uzsorásokat fogtak el Salgótarjánban a rendőrök-Videóval!


Esetenként 80 %-os kamatra adtak gyanúsítottak mélyszegénységben élőknek kölcsönt.

bilincs

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett uzsorabűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vételük mellett - B. Tibor 46, Z. Izabella 37, valamint H. Tímea 36 éves salgótarjáni lakosok ellen.

A jelenlegi adatok alapján a B. Tibor és Z. Izabella megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010. évtől kezdődően napjainkig salgótarjáni és Salgótarján város vonzáskörzetében több mélyszegénységben élő személy részére kamatra nyújtott uzsorakölcsönt. A 46 éves férfi és 37 éves nő társa az általuk működtetett élelmiszerboltban több sértett részére 80 százalékos kamatra adott el különféle terméket, valamint egy sértett és családja részére albérletet biztosított, mely díjat 70 százalékos kamattal növelten kellett részükre megfizetni. A hitel összegének visszafizetése érdekében sértettektől bankkártyájukat elvették, az arra érkező teljes összeget rendszeresen leemelték és ezzel a családokat súlyos nélkülözésnek tették ki. A 36 éves nő az adósok tartozását nyilvántartotta és gyanúsítottak üzletszerű, rendszeres anyagi haszonszerzésre törekvő magatartását ezzel segítette.

A gyanúsítottakat a rendőrök elfogták, a rendőr-főkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság mindhárom személy előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészségen.

Forrás: Police.hu/ HÍR PORT24

 

 

2013-09-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite