2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonVádalkut kötne? Tátrai kihátrál Gyurcsány mögül?

Vádalkut kötne? Tátrai kihátrál Gyurcsány mögül?


Gyurcsány Ferenc0319A Magyar Hírlap értesülései szerint vádalkut ajánlott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezérigazgatója a sukorói telekcsere ügyében. Mint ismert: az ügyben vizsgálják egy mentelmi joggal érintett személy felelősségét is, Budai Gyula miniszterelnöki megbízottként korábban azt mondta: az érintett csak Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök lehet.


A sukorói telekcsere ügyében folyó nyomozás előmozdítását segítendő alkut ajánlott az ügyészségen Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezérigazgatója - értesült a Magyar Hírlap.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta: nyomozati alkura bármilyen büntetőügyben lehetőséget ad a törvény, de ez minden esetben államtitkot képez.


Arra a felvetésre, hogy kezdeményezik-e a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított Tátrai előzetesének meghosszabbítását, azt felelte: a kérdés nem időszerű, hiszen a volt vezérigazgató december 2-ig tartó letartóztatásának hosszabbításáról öt nappal korábban kell indítványt tenniük a bíróságon.


A sukorói ügy kapcsán Fazekas Géza közölte: a nyomozás messze nem ért még véget.
Az ügyben vizsgálják egy mentelmi joggal érintett személy felelősségét is, Budai Gyula miniszterelnöki megbízottként ezzel kapcsolatban azt mondta: az érintett csak Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök lehet.

 


Forrás: Magyar Hírlap/HÍR PORT24

2010-11-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite