2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVádat emelt az ügyészség a bozótvágóval gyilkoló salgótarjáni férfi ellen

Vádat emelt az ügyészség a bozótvágóval gyilkoló salgótarjáni férfi ellen


bíróságA Nógár Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön közölte: az ügyészség vádat emelt az előzetes letartóztatásban lévő F. László ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt a Nógrád Megyei Bíróságon.


A 28 éves férfi volt élettársát és annak új barátját ölte meg bozótvágó késsel Salgótarján belvárosában 2009. december 14-én.
Bóna Gyula a vádiratot ismertetve elmondta: F. László és K. Kitti kapcsolata hat év után, 2009 nyarán kezdett megromlani, majd a nő új kapcsolatot alakított ki K. Krisztiánnal. A férfit interneten emiatt többször is megfenyegette a gyanúsított.
F. László december 14-én reggel elment a sértettek munkahelyéhez, hogy megnézze, együtt mennek-e dolgozni, és látta is őket. Ezután 49 centiméter pengehosszúságú, 5-7 centiméter szélességű bozótvágó kést vásárolt.


Este egy üzletnél vette észre a sértetteket. A nővel szóváltásába keveredett, ebbe a férfi is beleszólt, és verekedés alakult ki köztük. Amikor a sértettek elindultak a bolt felé, F. László kivette csomagtartójából a bozótvágó kést, utánuk szaladt, és először K. Krisztiánra csapott le többször a kés élével, szinte átvágva a jobb csuklóját, és megvágva a fejét is. A férfi az üzletbe menekült, F. László pedig a nőt kezdte ütni a késsel. Többször sújtott a fejére, vágások érték a nő védekezésül felemelt kezét és karját is.


A gyilkos nem elmebeteg


A vádirat szerint K. Kittinek esélye sem volt a menekülésre. Miután a földre esett, a férfi tovább ütötte a fejét a kés élével, majd bement a boltba K. Krisztián után. A menekülő férfi elesett, ekkor a gyanúsított a kést két kézzel a feje fölé emelve két erőteljes ütést mért a felsőtestére. K. Krisztiánnak még sikerült felállnia, bement a polcsorok közé, ott a gyanúsított fejen ütötte a kés élével. Amikor a sértett megint elesett, F. László nagy erővel hétszer sújtott le a késsel a fejére.


Ezután kiment a boltból, elment a haldokló nő mellett, és autójával elmenekült a helyszínről. Otthon készpénzt és gyógyszereket vett magához, majd a salgói várhoz ment, a Cserhát bevetési csoport tagjai ott fogták el.
A szóvivő közölte: az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint F. László nem szenvedett elmebetegségben, tudatzavarban, szellemi leépülésben, gyengeelméjűségben. Meglévő személyiségzavara nem korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében.


Bóna Gyula elmondta: a tárgyalás kitűzése 2011 februárjára várható. Az ügyészség négy szakértő és 24 tanú megidézését is indítványozta.

 

Nógrád24.hu

2010-12-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite