2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeVádat emeltek a Balassagyarmaton összecsapó magyar és külföldi férfiak ellen

Vádat emeltek a Balassagyarmaton összecsapó magyar és külföldi férfiak ellen


Életveszélyt okozó testi sértés, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség hét férfi ellen, akik 2013 január végén karókkal, bozótvágó késsel és nadrágszíjjal verték egymást Balassagyarmaton egy áruház parkolójában - közölte az MTI-vel a megbízott főügyész csütörtökön.

bíróság


Bóna Gyula elmondta: 2013. január 25-én a kora esti órákban két magyar és öt külföldi - palesztin, szerb, marokkói és algériai állampolgárságú - férfi verekedett össze egymással Balassagyarmaton, mert korábban nézeteltérés alakult ki két férfi között a bevásárlóközpontban.


A szerb férfi kirángatott a földből egy facsemetét támasztó karót, és ütésre emelte. Válaszul az egyik magyar elkövető egy bozótvágó kést vett elő, mellyel a szerb felé hadonászott, aki azonban a támadást a karóval elhárította, majd mindkét magyart sikerült fejen és vállon ütnie.


Eközben a palesztin is szerzett magának egy karót, és a késsel támadó magyar férfival bocsátkozott harcba. Ez utóbbi az ütésektől arccal a földre zuhant, mire ellenfelei föléje térdeltek, és késekkel többször háton, combon és fenéken szúrták őt. A bántalmazásoktól a magyar az életveszélyes mellkasi szúrt sérülés mellett agyrázkódást is kapott. A másik helybéli már nem tudott a társa segítségére kelni, ugyanis őt a két marokkói és az algériai férfi karókkal és nadrágszíjjal elzavarta a helyszínről.


Az MTI információja szerint a külföldiek a közösségi szállás lakói voltak. Bóna Gyula elmondta: a Nógrád Megyei Főügyészség a palesztin és a szerb férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta meg, míg a többiekkel szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat.


A hét vádlott közül hárman előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást. A három észak-afrikai elkövető ismeretlen helyen tartózkodik, így távollétükben folytatják le az eljárást. Amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki a vádlottakat, úgy a palesztin és szerb férfival szemben két évtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki, a többieket pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja - tette hozzá a megbízott főügyész.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite